Ressam Tolga Boztoprak'ın "Figan" isimli sergisi Beyoğlu Belediyesinin 2020-2021 sezonunun ilk sergisi olarak izleyiciyle buluştu.
Kuratorluğunu Mehmet Lutfi Şen'in ustlendiği serginin acılışı Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sanat Galerisi'nde gercekleştirildi.
Acılışta konuşan Şen, pandemi doneminde yapılacak en değerli işlerden birinin sergi olduğunu, surece dair butun gerekliliklerin uygulanabildiği bir etkinlik olduğunu soyledi.

Tolga Boztoprak'ın her zaman kendini yenileyen bir sanatcı olduğunu aktaran Şen, "Tolga her zaman yureğinin parcalandığı yerde duruyor. Diğer butun işlerinde de insanlığın yaşadığı trajediler uzerinde gidiyor, bir nevi onlarla hesaplaşıyor. Aslında şu anda burada gorduğunuz eserleriyle butun bu olumsuzlukların, insanın handikaplarının temeline inip, insanın tabiatla surdurduğu yarışın insanlığı ve geleceği getirdiği yere işaret ediyor." dedi.
Boztoprak sergide emeği gecenlere ve gelenlere teşekkur ederek, "Figan'da bir huzun var, doğanın cığlığı var. Bizler de birey olarak hep eksiğiz. Bu eksikliği tamamlamak icin, sizler de biraz sonra izleyeceğiniz, doğanın cığlığını, haykırışını cizmeye calıştım. Daha onceki sergilerimde de yine toplumsal gercekcilik uzerinde calıştım." diye konuştu.
Beyoğlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Kubra Gulal da emeği gecenlere teşekkur ederek, "Pandemi surecinde bir sure sanat galerimizdeki etkinliklere ara vermiştik. Bu arayı belki de bu donemin manidar bir sergisi olarak 'Figan'la acmanın farklı da bir tevafuk olduğunu duşunuyorum." ifadelerini kullandı.
Sergi Boztoprak'ın "Kimsesiz"den "Multeciler"e, "Anotolya"dan "Mulksuz"e sosyal sorunlara eğildiği serisini, daha da derinleştirerek, insanlığın doğaya karşı takındığı amansız saldırısına dikkati ceken son donem eserlerinden oluşuyor.
Toplamda 34 eserin yer aldığı sergi 7 Aralık'a kadar izlenebilecek.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Saadet Firdevs Aparı