Sakarya'nın Arifiye ilcesinde birlikte kaldığı arkadaşının, ev almak icin biriktirdiği parayı caldığı one surulen bir kişi hakkında soruşturma başlatıldı.
Alınan bilgiye gore fabrika işcisi Celal Yardımcı (36), hayalini kurduğu evi almak icin para biriktirdi.
Beğendiği evi almak icin bir muteahhitle anlaşan Yardımcı, biriktirdiği parayı ev arkadaşının alarak kactığını fark etti.

Yardımcı'nın polise ihbarı uzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Celal Yardımcı, AA muhabirine yaptığı acıklamada, fabrikada işci olarak calıştığını, kalan zamanlarında boya ve badana işiyle uğraştığını soyledi.
Yardımcı, "Evlere boya yapmaya giderken E.A ile tanıştım. Tanıştığımızda ev arıyordu. Ben de bekar olduğum icin hem kiramı boluşmek hem de arkadaşa yardımcı olmak icin evime aldım. Evde 6-7 ay birlikte yaşadık, hicbir sorunumuz yoktu. Kirayı odeyemediği zamanlar da oluyordu ben de ona yardımcı oluyordum." diye konuştu.
Yardımcı, yıllardır hayalini kurduğu evi alabilmek icin para biriktirdiğini ve kredi cekip aldığı aracını 147 bin liraya sattığını anlatarak, şoyle devam etti:
"Aracın sahibi nakit para verdi. Parayı eve getirdim ve sayarken o da gordu. Hafta sonu olduğu icin parayı bankaya yatıramadım. Bankamatikten paranın 16 bin lirasını hesaba yatırabildim, kalanını evde doğal gaz dolabına sakladım. O anda arkadaşım da vardı. Evin pazarlığını yapmak icin emlak ofisine gittim. Emlakcıyla ev icin 275 bin liraya anlaştık. Parayı almak icin eve geldim. Evde arkadaşım yoktu, hemen paranın olduğu dolaba baktım. Orada paranın olmadığı gordum ve arkadaşımı aradım. Telefona cevap vermedi. Birkac kez aradım telefonu caldı fakat sonra aradığımda telefonu kapalıydı. Parayı aldığına kanaat getirince polisi aradım."
Polisin evde inceleme yaptığını aktaran Yardımcı, karakola giderek ifade verdiğini, sosyal medya gruplarından şuphelinin fotoğrafını yayınladığını kaydetti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / İbrahim Yozoğlu