Akdeniz'de dun bir gocmen teknesinin alabora olması sonucu aralarında 6 aylık bir bebeğin de yer aldığı 6 kişi hayatını kaybetti.
Libya'dan yola cıkan ve yaklaşık 100 kişiyi taşıyan tekne bir sure sonra Libya acıklarında battı.
Denize duşen onlarca kişiye, İspanya merkezli sivil toplum kuruluşu Open Arms'ın bolgedeki yardım gemisi destek verdi.

Open Arms, olayda 6 kişinin hayatını kaybettiğini acıkladı. Hayatını kaybedenler arasında Gine'den gelen 6 aylık Joseph isimli bir bebek de bulunuyor.
Joseph'in denizden cıkarıldıktan sonra, yardım helikopterinin ulaşmasını beklerken hayatını kaybettiği acıklandı.
İtalyan Sahil Guvenlik birimi tarafından daha sonra gemiye 6 kişilik bir yardım helikopteri gonderildi.
[h=3]'Bunları goren yalnızca bizim gozlerimiz olmasın'[/h]Open Arms, dunku kurtarma operasyonuna ait bazı goruntuleri bugun sosyal medyada paylaştı. Bu goruntulerden birinde, denizden kurtarılan bir kadının denize duşen bebeğinin kurtarılması icin ağlayarak yardım istediği goruluyor.
Sivil toplum kuruluşu bu videoyu, "Bu cığlığı, acıyı ve caresizliği gostermenin uygun olup olmadığı uzerine duşunduk. Denizin bu tarafında neler yaşandığını kamuoyuna gostermeye karar verdik, bunları gorenler yalnızca bizim gozlerimiz olmasın diye, tum bunlara derhal son verilsin diye" şeklinde bir mesajla paylaştı.
Open Arms gemisinde halen daha onceki operasyonlarda kurtarılanlar da dahil 257 kişi bulunuyor.
Orgut, "Biz eski bir romorkore sahip bir grup gonulluyuz. Elimizden geleni yapsak da Akdeniz'deki trajediyi tek başımıza durduramayız" dedi.
Akdeniz uzerinden Avrupa'ya ulaşmaya calışan gocmenleri denizden kurtarmak icin faaliyet gosteren sivil toplum kuruluşları sıklıkla Avrupa Birliği'ni bu kriz karşısında etkisiz kalmakla sucluyor.
Birleşmiş Milletler verilerine gore bu yıl en az 750 gocmen Avrupa'ya ulaşmak icin Akdeniz'i gecmeye calışırken hayatını kaybetti.
Open Arms, Akdeniz'i "mezar taşları olmayan bir mezarlık" diye tanımladı.