Turgut Ozal Universitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin adının Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirildiği bildirildi.
Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinden yapılan yazılı acıklamada, hastanemiz ve Turgut Ozal Universitesi arasında 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun ilgili maddesi ve 4 Mart 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan "Sağlık Bakanlığına Ait Kurum ve Kuruluşlar ile Devlet Universitelerinin İlgili Birimlerinin Birlikte Kullanımı ile İş Birliği Usul ve Esasları Hakkında Yonetmelik" hukumlerine işaret edildi.

Acıklamada bu cercevede, Sağlık Bakanlığının 9 Ekim 2020 tarihli yazısı ile bakanlık makamından alınan 2 Eylul 2020 tarihli onaya istinaden, "Sağlık Bakanlığına Bağlı Hastaneler, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri ile Hastanelerin Bazı Bolumlerine Ad Verilmesi ve Tabela Esasları Hakkında Yonerge" hukumleri doğrultusunda sağlık tesisi adının guncellenmesi nedeniyle hastanenin isminin "T.C. Sağlık Bakanlığı Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi" olarak tescil edildiği belirtildi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Yeter Erdine