İYİ Parti Grup Başkanvekili Musavat Dervişoğlu, "İYİ Parti'nin gizli ilişkileri ve ajandaları yoktur. Ozellikle HDP'nin icinde bulunduğu bir anayasa goruşmesinin İYİ Parti tarafından yapılabilmesinin mumkun dahi olamayacağını tekrarlıyorum" dedi.
İYİ Partili Dervişoğlu, Meclis'te duzenlediği basın toplantısı ile gundeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dervişoğlu acıklamasının ardından basın mensuplarının, disiplin kurulana sevk edilen İstanbul Milletvekili Umit Ozdağ'ın dun yaptığı basın acıklamasında gundeme getirdiği iddialar ve bu iddialarla ilgili isimler hakkındaki sorular uzerine konuştu. Ozdağ'ın 'ben asla milletime yalan soylemedim' dediğini kaydeden Dervişoğlu, "Milletime yalan soylemedim' diyen bir siyasi şahsiyetin goz gore gore yalan soyluyor olması tarafımdan kabul edilebilecek bir davranış değildir. İYİ Parti'de her şey şeffaf bir bicimde yurutulmektedir. İYİ Parti'nin gizli ilişkileri ve ajandaları yoktur. Demokrasiyi kendi icerisinde icselleştirilmiş bir siyasi partiye yoneltilebilecek ithamlar sınıfına dahil etmiyorum Umit Beyin soylediklerini. Arkasında başka şeyler arıyorum. Dolayısıyla yalan soylediğini, ozellikle HDP'nin icinde bulunduğu bir anayasa goruşmesinin İYİ Parti tarafından yapılabilmesinin mumkun dahi olamayacağını tekrarlıyorum. Ortada kamuoyunu ikna edebilecek herhangi bir belge, veri, delil yokken İYİ Parti'ye yonelttiği bu iftiranın elbette ki bir bedeli olacaktır diye duşunuyorum" dedi.
'BU ZARARIN MUTLAKA BİR KARŞILIĞI OLMALI'İYİ Parti olarak, Ozdağ'ın iddialarını ciddiye almadıklarını kaydeden Dervişoğlu, "Biz iktidarın buyuk yalanlarıyla uğraşıyoruz. Ozdağ'ın kucuk ve mide bulandıran yalanlarıyla vakit kaybedecek değiliz. Kendisi Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Siyasetin bedeli bellidir, İYİ Parti'ye vermeye calıştığı bu zararın mutlaka bir karşılığı olmalıdır. Kendisine pazar arayan bir işportacı gibi davranıyor. Kendisini psikolojik yonden de gergin gordum, acil şifalar diliyorum" ifadesini kullandı.Umit Ozdağ, dunku acıklamasında, "Esasen CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıcdaroğlu, 2 Haziran 2018'de Cumhuriyet Gazetesi'nde verdiği demecte, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu'nun başkanlığında Millet İttifakı uyesi İYİ Parti, CHP ve Saadet Partisi'nin Anayasa taslağının bittiğini acıklamış. Ancak sonradan oğreniyoruz ki masada HDP de varmış" demişti.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Besti KARALAR