Sağlık Bakanlığı, Bağcılar'a 300 yataklı kadın doğum ve cocuk hastanesi yapıyor. İnşaatına başlanan ve 2.5 yıl sonra bitirilmesi amaclanan hastane, ameliyathaneden anne oteline kadar farklı birimleriyle bolgeye hizmet verecek. Guncel deprem yonetmeliğine gore tasarlanan binanın temelinde 196 adet sismik deprem izolatoru kullanılacak.
İstanbul'un en kalabalık ilceleri arasında yer alan Bağcılar, son teknolojiyle donanımlı yeni bir hastaneye kavuşacak. Sağlık Bakanlığı tarafından gectiğimiz aylarda ihalesi yapılan Kadın Doğum ve Cocuk Hastanesi'nin inşaatına başlandı. Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi yerleşkesine yapılan bina toprak ustunde hastane fonksiyonu olan 12 kattan oluşuyor. Binanın zemininde ise 567 araclık otopark ve deprem izolator katı olacak. 196 adet izolatorun yer alacağı sismik izolasyon sistemi sayesinde hastane binası şiddetli depremlere karşı dayanıklı olacak.
İHTİYAC DAHİLİNDE OLAN TUM MEKANLAR TASARLANDI
Tam teşekkullu kadın doğum ve cocuk hastanesi olarak hizmet verecek olan sağlık tesisinde; 88'i tek kişilik olmak uzere 300 yatak, 6 ameliyathane, 7 anne oteli, 4 anne bebek uyum odası, 5 bebek bakım odası, 5 cocuk polikliniği, 26 cocuk muayene birimi, 3 cocuk yoğun bakım unitesi, 4 cocuk muşahede alanı, gun ameliyathanesi, 16 kadın muayene birimi, 26 genel muayene birimi, bekleme ve yemek alanları gibi ihtiyac dahilinde olan tum mekanlar tasarlandı.
"YUKSEK TEKNOLOJİSİYLE GOZ DOLDURUYOR"
Hastane inşaatının başlamasını ilce adına memnuniyet verici olarak karşılayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Cağırıcı, "İlcemize yapılan bu hastane nitelikli yatak kapasitesi ve sahip olduğu yuksek teknolojisiyle goz dolduruyor. Ayrıca burası hem bolgenin ihtiyacını karşılayacak hem de bu alandaki hizmet kalitesini yukseltecek. Şimdiden ilcemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu sağlık tesislerini bizlere kazandıran Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'ya da teşekkur ediyorum" dedi.
Bağcılar Eğitim ve Araştırma Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Cocuk Hastanesi inşaatının 900 gun icinde tamamlanması hedefleniyor.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı