İhtiyac sahibi kadınların el emeği ile uretip hazırladığı urunler Uluslararası Boat Show Denizcilik Fuarı'nda Tuzla Belediyesi Gonul Elleri Carşısı'nın kurmuş olduğu stantta satışa sunuldu. Satılan urunlerden elde edilen gelir ihtiyac sahibi ailelere ulaştırılacak.
Bu yıl Tuzla Marina'da 5'incisi duzenlenen Uluslararası Boat Show Denizcilik Fuarı'nda ihtiyac sahibi kadınların urettiği urunler satışa sunuldu. Tuzla Belediyesi Gonul Elleri Carşısı El Sanatları ve Ar-Ge Komisyonları tarafından kurulan stantta, el emeği ile uretip ?hazırlanan nevresim takımları, yastık kılıfları, yastıklar, masa ortuleri, el nakış havlular, ev dekorasyon urunleri, geri donuşum malzemesinden yapılan ev aksesuarları, bambu sepetler, maskeler, mutfak onlukleri, şile bezinden dokunan kıyafetler satışa sunuldu. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın eşi ve Gonul Elleri Carşısı'nın Kurucu Gonullulerinden Dr. Fatma Yazıcı ile birlikte Gonul Elleri Carşısı Yonetim Kurulu uyeleri standı ziyaret etti. Stantta satılan el emeği urunlerden elde edilen gelirler ise, ev ekonomisine katkıda bulunacak şekilde yine ihtiyac sahibi ailelere ulaştırılacak.

"AMACIMIZ KADINLARIMIZI URETİME YONELTMEK"
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın eşi ve Gonul Elleri Carşısı'nın kurucu gonullulerinden Dr. Fatma Yazıcı, "Bugun 10'uncu kez katılıyoruz Boat Show'a. Amacımız yine kadınlarımızı uretime yoneltmek. Onları uretime teşvik etmek. Hem uretimin keyfini yaşatmak, hem de ev ekonomisine katkı sunmak. Artık Boat Show'a katılmaya alıştık. Bu konuda da tecrube edindik. Dolayısıyla kadınlarımıza o yonde urunler urettirmeye calışıyoruz. Biz Gonul Elleri Carşısı'nda El Sanatları Komisyonumuz ve Ar-Ge Komisyonumuz ile birlikte bircok kadına el uzatmaya calışıyoruz. Evde oturan, calışamayan ya da kucuk cocuğu olan kadınlarımızı carşımıza cağırıyoruz. Onlar becerilerine gore bir takım el sanatlarını onlara urettirmiş oluyoruz. Dikiş, nakış elinden ne geliyorsa. Bu şekilde ellerinden cıkan urunlere de Pazar bulmaya calışıyoruz" dedi
"KADINLARIN EVLERİNE EK BUTCE OLUŞTURDUKLARI CALIŞMALARIN URUNU"
Tuzla Belediyesi Gonul Elleri Carşısı'nın kurucu uyelerinden Tuğba Muslu, "Gonul Elleri Carşısı'nın El Sanatları Komisyonumuzun Boat Show'da fuarındayız. Bu yıl beşincisini gercekleştiriyoruz. Burada ki butun calışmalar ihtiyac sahibi dezavantajlı ailelerimizin kadınlarının evlerine ek butce sağlaması icin oluşturdukları calışmaların bir urunu olarak sunuluyor" dedi.
"İHTİYAC SAHİBİ KADINLARIN YAPMASI COK HOŞUMA GİTTİ"
Gonul Elleri Carşısı'nın Boat Show'da bulunan standını gezen Selin Yavuz, "Urunleri gezdim. El yapımı olması ve ihtiyac sahibi kadınların yapması cok hoşuma gitti. Herşey cok guzel. Hepsi cok sevimliler. Ellerine emeklerine sağlık" dedi. Standı gezerek alışveriş yapan Canan Macaroğlu ise, "Urunlerinizi gezdim. Hepsini gordum. Masa ortuleri cok guzeldi. İhtiyac sahibi kadınların yaptığını duyunca da cok mutlu oldum. Ellerine sağlık hepsinin. Biz de bir nebze katkı sağlayabildiysek ne mutlu bize" dedi.
Tuzla Belediyesi Gonul Elleri Carşısı'nın ihtiyac sahibi kadınların urettiği el emeği urunlerin satıldığı standı, 15 Kasım 2020 Pazar akşamına kadar her gun 10.00-18.00 saatleri arasında Tuzla Marina Boat Show Deniz Fuarı'nda acık olacak.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı