Gazi Mustafa Kemal Ataturk, olumunun 82. yıldonumunde Aydının Didim ilcesinde duzenlenen torenle anıldı.
Didim Kent Meydanı'ndaki anma toreninde Didim Kaymakamı Halil Avşar, Didim Garnizon Komutanı Cetin Gulseven, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Cıplak, siyasiler, Oda başkan ve yoneticileri, STK yoneticileri ile uyeleri ile cok sayıda vatandaş hazır bulundu.
Ataturk anıtına celenklerin sunulmasının ardından saat 9: 05'te tum ilcede sirenlerin calmaya başlaması ile birlikte 2 dakika saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşı okundu.
Celenk koyma toreninin ardından gunun anlam ve onemine ilişkin konuşmayı Ataturk İlkokulu oğretmeni Coşkun Coşkuner gercekleştirdi. Coşkuner bugunun sıradan bir gun olmadığını ifade ederek "Ulkemizin kurucusu, Ulu Onder Mustafa Kemal Ataturk'un cok sevdiği vatan toprağıyla buluştuğu bir gun bugun. Ataturk asla olmeyecek bir lider, cunku onun fikir ve duşunceleri bugun hala aklımızda; 57 yıllık yaşamına bir cok zafer sığdıran bu eşsiz insan tum zorluklar icerisinde ulkesine ve milletine hizmet etmeyi kendine amac edinmiş eşsiz bir lider" dedi.
Konuşmaların ardından Ataturk ilkokulu oğrenciler gunun anlam ve onemine ilişkin şiirler okudu. Ardından Mustafa Kemal Ataturk'un olumunun 82. yıldonumu dolayısıyla duzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere odulleri verildi. - AYDIN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı