KAYSERİ'nin Felahiye ilcesinde Entegre Devlet Hastanesi'nde calışırken koronaviruse yakalanan Dr. Kurşat Bolat, hastalığı eşi ve annesine de bulaştırdı. Doktor ve eşi koronavirusu yenerken, annesi Zeliha Bolat(84) hayatını kaybetti.
Felahiye Entegre Devlet Hastanesi'nde aile hekimi olarak calışan Kurşat Bolat, gecen 21 Ekim'de koronaviruse yakalandı. Bolat, Kayseri Şehir Hastanesinde tedavi altına alınırken, filyasyon calışması kapsamında eşi Resmiye Bolat ve annesi Zeliha Bolat'a da test yapıldı. Test sonucları pozitif cıkan doktorun eşi ve annesi de 24 Ekim'de Kayseri Şehir Hastanesi'nde tedaviye alındı. Doktor Kurşat Bolat ve eşi Resmiye Bolat, 20 gun suren tedavi sonucu koronavirusu yendi. Zeliha Bolat ise doktorların mudahalesine rağmen koronavirusten hayatını kaybetti.
Kurşat Bolat, hastanede calıştığı sırada muhtemelen hastalarından birisinden virus kaptığını anlatarak, "21 Ekim'de yaptırdığım test sonucum pozitif cıktı. Sonucu oğrendiğimde coktan annem ve eşime virusu bulaştırmıştım. Eklem ağrılarım ve nefes almada zorluk cekmem nedeniyle Kayseri Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındım. 3 gun sonra eşim Resmiye ve annem Zeliha da benzer şikayetle hastaneye yatırıldılar. 20 gun ailecek burada tedavi gorduk. Maalesef son 1 haftadır yoğun bakımda olan annem, hayatını kaybetti. Allah kimseye boyle bir acı cektirmesin. Allah kimseye boyle acı yaşatmasın. Herkes ne olur sorumluluk bilinci ile davransınlar. Virus nedeniyle cok acı cektim. Bu acının ustune bir de annemi kaybettim" ifadelerini kullandı .Bolat, sıkıntılı bir surecin ardından eşiyle sağlıklarına kavuştuğunu belirterek, "İnşallah en kısa zamanda gorevimin başına donecek hastalarımı tedavi edeceğim. Kimse 'bana bir şey olmaz' demesin. Bu hastalık sadece bir kişiyi değil, herkesi ilgilendiriyor" diye konuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Yasin DALKILIC