HAKKARİ'nin Yuksekova ilcesine bağlı 5 koyun eskiyen ve tahrip olan su şebekesi, belediye ekiplerinin yanı sıra koylulerin de imece usulu verdiği destekle yenilenmeye başladı.
Yuksekova'ya 25 kilometre uzaklıkta bulunan Kadıkoy'e bağlı Kucukdere mezrasından gecen ve cevredeki İnanlı, Kadıkoy, Akalın, Akcalı ve Kerem Zeydan mahallelerine su taşıyan şebeke, zaman icerisinde tahrip oldu. Bunun uzerine şebekenin yenilenip, 5 koyun yaşadığı icme suyu sorunun cozumu icin calışmalara başlandı. Toplamı 14 kilometre olan şebeke hattı icin kaymakamlık il ozel idaresinden arac, belde belediyesi ise kendi imkanları ile Cevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan aldığı malzeme desteği ile calışmalara koyuldu. Belediyenin başlattığı calışmalara, 5 koyde yaşayan vatandaşlar da imece usulu calışarak destek verdi.
Ortaklaşa yapılan ve yoğun olarak surdurulen şebeke calışmalarında sona gelinirken, Buyukciftlik Beldesi Belediye Başkanı AK Partili İsmail Ruştu Zeydan, soğuk kış ayları başlamadan calışmaları bitirmeyi hedeflediklerini soyledi. Yapılan calışmalar hakkında bilgi veren Zeydan, "Verilen desteklerle calışmalarına başladık. Yaklaşık 14 kilometreden su getiriyoruz. Bu konuda bize destek veren Cevre ve Şehircilik Bakanlığımıza, guvenlik konusunda surekli yanımızda olan İcişleri Bakanlığı'mıza teşekkur ediyoruz. Allah'ın izniyle vatandaşlarımız darda ve zorda kalmayacaklardır. Koylerde yaşayan vatandaşlarımız da imece usulu calışarak buyuk destek sağlıyorlar. Ben emeği gecen herkese teşekkur ediyorum" dedi.
'ARTIK SU SIKINTIMIZ OLMAYACAK'Kadıkoy Muhtarı Husnu Onat ise "El birliği ile su şebekesini cekiyoruz. Artık su sıkıntımız olmayacak. Bu konuda Yuksekova Kaymakamı Osman Doğramacı ve Buyukciftlik Beldesi Belediye Başkanı İsmail Ruştu Zeydan'a koylulerimiz adına cok teşekkur ediyorum" diye konuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Yaşar KAPLAN