1461 Soğuksuspor Başkanı ve ASKF yoneticisi Coşkun Ozturk'un organizasyonu ile Kuzey Kıbrıs Turk Cumhuriyeti'nde yaşayan Trabzonlu ve Trabzonsporlu cocuklara, Trabzonspor forması hediye edildi.
Girne Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan'ın da destek verdiği organizasyonda yaklaşık 300 cocuğa Trabzonspor forması verildi.
1461 Soğuksuspor yonetim kurulu uyeleriyle ziyarette bulunan Ozturk, Trabzonspor'un her yerde ve her ulkede taraftarı olduğunu kaydederek, forma verdikleri cocukların ve velilerin sevinclerine ortak olmanın tarifsiz mutluluğunu yaşadıklarını soyledi.
Ozturk, Girne Esenyurt Belediye Başkanı hemşehrileri Cemal Erdoğan'ın destekleri ile buradaki cocukların Trabzonspor sevgisini canlı ve diri tutmak amacıyla duzenlenen organizasyonun onemli olduğunu belirterek, formaların temin edilmesinde verdikleri desteklerden oturu Turkiye Futbol Federasyonu Yonetim Kurulu Uyesi Mustafa Hacıkerimoğlu, Trabzonspor Kulubu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan ve Yonetim Kurulu Uyesi Sertac Guven'e teşekkur etti.
Başkan Ozturk, KKTC'nin Trabzonspor icin cok anlamı olduğunu kaydederek, "Bilindiği gibi 1975 yılında askeri operasyondan sonra soydaşlarımızın moral ve motivasyonunu yuksek tutmak amacıyla Yavru Vatanda Trabzonspor, Galatasaray, Beşiktaş ve Kıbrıs karmasının katıldığı bir turnuva duzenlenmiş ve Trabzonspor şampiyon olmuştur. Bu turnuva daha sonra duzenlenmediğinden ilk ve son şampiyon Trabzonspor olmuştur. Bu olay camiamız icin bir gurur vesilesidir." ifadelerini kullandı.
Organizasyondan duyduğu mutluluğu ifade eden Girne Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan da şunları kaydetti:
"KKTC'de Trabzonspor forması ve urunlerinin satıldığı bir TS Club yok. Burada yaklaşık 60 bin Trabzonlu yaşıyor. Ama maalesef cocuklarımız Trabzonspor forması yerine başka takımların formasını giyiyordu. Yaz aylarında memleketim Trabzon'u ziyaretimizde Başkan Coşkun Ozturk'un olduğu bir ortamda bunu dile getirdim. Sağolsun kendisi de bu konuda soz verdi ve bu organizasyonu duzenledik. Cocuklarımızın Trabzonspor sevgisini yuksek tutmak ve geleceğe taşımak adına bu organizasyon cok onemliydi. Cocuklar ve velilerimiz adına Başkan Ozturk ve yonetim kurulu uyelerine teşekkur ediyorum."
Tatar'a ziyaret
Forma dağıtım toreninden sonra KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı ziyaret eden Başkan Ozturk, Tatar'a isminin yazılı olduğu 61 numaralı Trabzonspor forması ve telkari işlemeli Turk bayrağı hediye etti.
Başkan Ozturk, Cumhurbaşkanı secilmesinden oturu Ersin Tatar'ı kutlayarak, Trabzonluların selam ve sevgilerini getirdiklerini soyledi.
Cumhurbaşkanı Tatar, duzenledikleri organizasyondan oturu heyeti kutlayarak, "Trabzon'u cok seviyorum. Fırsat buldukca Trabzon'u ziyaret eder, ozellikle Uzungol'de kalırım. Bu vesile ile Trabzonlulara sevgi ve selamlarımı gonderiyorum." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Selcuk Kılıc