"Daha sayfaları cevirmeye başlamadan okuru hayal kırıklığına uğratma riskini goze alarak soyleyeyim: Kendimi oldurmeye niyetim yok… en azından şimdilik. Ote yandan intihara karşı olduğunu; birinin hayatına son vermesinin sorumsuzca ve bencilce, hatta utanc verici ve korkakca olduğunu; insanın ne olursa olsun yaşama dort elle sarılması gerektiğini bağıra cağıra ilan edenler korosuna katılmaya da niyetim yok. Bana kalırsa intihar ne hukuki ne de ahlaki acıdan suc olarak değerlendirilebilir. Meseleyi boyle ele almamak gerekir. (...) İntiharı inceden inceye, dikkatli bir şekilde, kestirme hukumlere varmadan ya da -yaşam veya olum hakkı gibi- ahlaki ilkeler koymadan ve mumkunse az biraz da mesafeli durarak ele almak istiyorum. İntiharın yuzune gozumuzu dikip uzun uzadıya bakmak zorundayız; onu olcup bicip etraflıca duşunmek zorundayız; niteliklerinin, hasletlerinin, kalıtımsal karakter ozelliklerinin, marifet ve kurnazlıklarının neler olduğunu yoklamalı, yuzunde oluşan kırışıklıkları tek tek incelemeliyiz. Belki de yakından baktığımızda gorduğumuz şey, bize geri donup ters ters bakan kendi carpık yansımamızdır."
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 134

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Pharmakon Kitap
Kitap Adı: İntihar Uzerine Notlar Yazar: Simon Critchley Sayfa Tasarımı: Emiralp Emre Yayına Hazırlayan: Erkan Uzun Cevirmen: Utku Ozmakas Kapak Tasarımı: Nadir Cakır Yayınevi: Pharmakon Kitap İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786056643231