Devlet, Eflatun’un ve felsefesinin en onemli eseri. Diyaloglardan oluşan, Sokrates’in cevresindekilerle yaptığı konuşmalardan oluşan yapıt, 2500 yıldır dunyanın gundeminde ve gunumuzde de bir başucu metni. İ.O. 4.yuzyılın başında gerileme donemine girmiş olan Atina devletinin politik, sosyal ve kulturel gereksinimlerine yanıt ve cozum aramaktadır. Pratik ile felsefi teorinin bu birlikteliği adalet, iyi devlet, iyi insan, iyi yonetim, iyi yonetici nedir, nasıl olmalıdır soruları-nın cevaplarına yoneltir bizleri.
Bu eserin etkisi, bugunku dunyanın şekillenmesine yol acmıştır. Avrupa ozellikle ronesans doneminde, Sokrates’in anlatımlarını ideal almış aydınlar, Eflatun’un duşuncelerini Avrupa’nın karanlık cağından cıkma aracı olarak gormuş ve demokrasi ardı ardına gelen aydınlanma hareketleriyle yenidunyanın en iyi yonetim şekli olarak kabul gormuştur.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Devlet Yazar: Platon ( Eflatun ) Yayınevi: Ronesans Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786052343241