Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Karabağ mağbuliyetini acıklamasının ardından gece yaşanan eylemler esnasında bilgisayar, saat, parfum ve ehliyetinin calındığını soyledi.
Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'ın kalbi olarak nitelendirilen Şuşa'yı ele gecirmesinden saatler sonra Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Facebook uzerinden yayınladığı mesajla yenilgiyi kabul etti. Paşinyan'ın yenilgiyi kabul etmesinin ardından binlerce Ermeni vatandaşı Başbakanlık konutu ve hukumet binasında protesto duzenledi. Hukumet binasının camlarına kırarak iceri giren protestocular, Paşinyan ve Ermenistan aleyhine sloganlar attı.Paşinyan ve Ermenistan aleyhine sloganlar atan bazı eylemcilerin kapıyı kırarak Paşinyan'ın ofisine girdi.
PAŞİNYAN: KİŞİSEL EŞYALARIM CALINDI
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, gece yaşanan eylemler esnasında bilgisayar, saat, parfum ve ehliyetinin calındığını soyledi.
SARKİSYAN: ANLAŞMAYI BASINDAN OĞRENDİM
Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Dağlık Karabağ'daki savaşı sona erdirmek imzalanan anlaşmayı basından oğrendiğini belirtti. Rus medyasında yer alan habere gore, Ermenistan'ın hayati menfaatleri ve haklarına ilişkin her turlu adım ve eylemin 'kapsamlı istişarelere ve tartışmalara konu olması gerektiğini' soyleyen Sarkisyan, "Maalesef benimle bu belge uzerinde herhangi bir istişare veya goruşme olmadı, herhangi bir muzakereye katılmadım" dedi.
ERMENİSTAN GENELKURMAY BAŞKANLIĞI: AKAN KANI DURDURMAK ZORUNDAYIZ
Hezimete uğrayan Ermenistan'ın Genelkurmay Başkanlığı yapılan anlaşmaya ilişkin acıklamalarda bulunurak, Karabağ konusunda ulke yonetiminin kararlarını yerine getireceklerini acıkladı. Genelkurmay Başkanlığı, "Askeri-siyasi liderliğin kapsamlı bir analize dayalı olarak aldığı kararları savunuyoruz ve uygulamakla mukellefiz. Akan kanı durdurmak zorundayız" ifadelerini kullandı.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı