MHP Genel Başkanı Devlet Bahceli, Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un 82'nci vefat yıldonumu nedeniyle yayınladığı mesajda, "Gazi Mustafa Kemal Ataturk Turk milletinin ve Turkiye Cumhuriyeti'nin iftiharı olmakla birlikte ortak değeri, ortak iradesi, ortak seslenişidir. Hala manda ve himaye duşu kuranlar, geleceği başkalarının inisiyatif ve iradesinde gorenler hic kuşkusuz ona yabancı olanlar, onun karşı mevziisinde duruş sergileyenlerdir" dedi.
Milliyetci Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahceli, Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un 82'nci vefat yıldonumu nedeniyle bir mesaj yayınladı. Bahceli, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:
"Turkiye Cumhuriyeti'nin kurucu Lideri, Turk milletinin kurtuluş simgesi, Milli Mucadele'nin yol başcısı, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un ebediyete irtihalinin uzerinden 82 uzun yıl gecmiştir. Geride kalan bunca zamana rağmen, milletimizin aziz hatırasına yonelik hurmet ve ozlemi hic azalmamış, bilakis eserlerine, fikirlerine ve kutlu mirasına duyulan sevgi ve sadakat istikrarlı şekilde artmıştır. Şu sozu bu kapsamdaki carpıcı gerceğin itiraf ve ifadesi niteliğindedir: 'Beni gormek demek mutlaka yuzumu gormek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir.' Ataturk, az zamanda cok ve buyuk işler yapmış, nitekim bu işlerin en buyuğu de temeli Turk kahramanlığı ve yuksek Turk kulturu olan Turkiye Cumhuriyeti olmuştur. Buyuk bir kumandan olduğu kadar muktedir bir siyasetci, mahir bir diplomasi ustası, mustesna bir devlet adamı olarak milletimizin gonlunde taht kurmuştur. Akılla, azimle, cesaretle sabırla, inancla ve milli bir stratejiyle onune cıkan veya cıkarılan butun engelleri birer birer aşmış, belirlediği hedeflere ulaşmasını bilmiştir. Hayatı cepheden cepheye koşarak gecmiş, inanmış mucadelesiyle her turlu mihnete, her turlu meskenet ve miskinliğe set cekmiş, duvar ormuştur. Onu anlamak demek Turkiye Cumhuriyeti'ni anlatmak demektir. Onu tanımak demek gecmişle geleceği, istiklal ile istikbali, huzur ile refahı aydınlık bir ufukta buluşturmak, milletin ruh kokuyle birleştirmek demektir. Gazi Mustafa Kemal Ataturk Turk milletinin ve Turkiye Cumhuriyeti'nin iftiharı olmakla birlikte ortak değeri, ortak iradesi, ortak seslenişidir. Hala manda ve himaye duşu kuranlar, geleceği başkalarının inisiyatif ve iradesinde gorenler hic kuşkusuz ona yabancı olanlar, onun karşı mevziisinde duruş sergileyenlerdir. Teslimiyetciliğin anaforuna duşenler, emperyalist senaryolara bel bağlayanlar onun ilkeleriyle catışan, onun emanetleriyle celişen karanlık odaklardır. İcazetli zihniyetlerin, somurgeleşmiş bedenlerin, işbirlikci beyinlerin, ihanete refakat eden cevrelerin, bunların yanı sıra emperyalist mihrakların gozune girmek icin fırsat kollayan bereketsizlerin Aziz Ataturk'u ozumsemeleri, hakkını teslim etmeleri mumkun değildir. Onun karakteri bağımsızlıkla bezenmiştir. Onun tarihi kararları milletine beslediği engin sevdasıyla bilenmiş, milli hakimiyete yonelik tam bağlılığıyla percinlenmiştir. Gazi Mustafa Kemal Ataturk yılmayan bir meziyete, yenilmeyen bir meşrebe sahiptir. Cunku karamsarlık ve umutsuzluk onun mizacında gorulmemiş, asla yer bulamamıştır. En zor zamanlarda bile milletine guvenerek ateşin icinden cıkmayı başarmış, hicbir dayatmaya, hicbir saldırıya, hicbir imkansızlığa boyun bukmemiştir. Naciz vucudu toprak olsa da, en buyuk eserim dediği Turkiye Cumhuriyeti sonuna kadar yaşayacak, sonsuza kadar var olacaktır. İlkeleriyle, ulkuleriyle, ulke sevgisiyle sembolleşen Gazi Mustafa Kemal Ataturk, Turk milletinin goz nuru, nabız atışı, kahramanlık sedası olarak hayranlıkla anılacak, her zaman da oncu, onder ve ornek vasfını muhafaza edecektir. Bu duygu ve duşuncelerle Aziz Ataturk'u vefatının 82'nci yıldonumunde rahmetle, minnetle ve saygıyla yad ediyorum. Cenab-ı Allah ondan razı olsun diyorum. Niyazım odur ki, ruhu şad, mekanı da cennet olsun." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı