Doğa nedir? İnsanlığın doğadaki yeri nedir? Toplumun doğal dunya ile ilişkisi nedir? Bir ekolojik cokuntu cağında bu soruları yanıtlamak gundelik yaşamlarımız acısından ve bizimle birlikte diğer yaşam bicimlerinin yuz yuze geleceği gelecek acısından buyuk onem taşımaktadır. Bunlar metafizik duşunceye ait uzak, hayali bir dunya ile ilişkilendirilmesi gereken soyut felsefi sorular değildir. Bu soruları şiirsel eğretilemelerle veya duşuncesiz, sıradan tepkilerle, rast gele bir tarzda da yanıtlayamayız. Bunları yanıtlarken kullanacağımız tanımlar ve etik standartlar, sonucta insan toplumunun doğal evrimi yaratıcı şekilde destekleyeceğini mi, yoksa, kendimiz de dahil olmak uzere, butun kompleks yaşam-bicimleri acısından gezegenimizi yaşanmaz hale mi getireceğine, karar verebilir.

Bu kitaba Toplumsal Ekolojinin Felsefesi adını verdim, cunku diyalektik doğalcılığın toplumsal ekolojinin en temel iletisinin desteklerini oluşturduğuna inanıyorum. Gercekten de "Ekolojik Acıdan Duşunmek" felsefi ve etik olandan, toplumsal ve vizyoner olana doğrudan bir gecişi oluşturur. Ekolojik sorunlar ve fikirler uzerinde onlarca yıl duşunmek, bana, felsefenin ozellikle de bir diyalektik doğalcılığın toplumsal kurama ve ekolojik sorunlara ilişkin anlayış gucumuzu engellemediğini oğretmiştir. Aksine, bizlere bu sorunları tutarlı bir butun icinde bir araya getirmek icin ussal araclar sağlar ve bu butunu daha doğurgan ve yenilikci yonlere doğru genişletmek icin bir cerceve oluşturur.
(Tanıtım Bulteninden)



Sayfa Sayısı: 186

Baskı Yılı: 2015


Dili: Turkce
Yayınevi: Sumer Yayıncılık
Kitap Adı: Toplumsal Ekolojinin Felsefesi Yazar: Murray Bookchın Yayınevi: Sumer Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786056117398