Bağımsız bir felsefe disiplini olarak ancak 20. yuzyılda ortaya cıkan "eğitim felsefesi", koklerini insanın en onemli işi olan eğitim olgusundan almaktadır. Binlerce yıldan beri, "Nasıl bir insan yetiştirmek istiyoruz?" sorusunu sormamış bir topluma, yeryuzunde herhalde hic rastlanmamıştır. Bu soru, karşı karşıya kaldığı hemen her problemde eğitimin gerekliliğine gonderme yapan, eğitimi butun problemlerin cozumu olarak goren gunumuz toplumunda daha yoğun bir şekilde sorulan ve yanıtlanmaya calışılan bir soru olmuştur.
Eğitim Felsefesi, "eğitimin ne olduğu", "nasıl bir insan yetiştirmek gerektiği" sorularına verilmesi muhtemel yanıtları kapsamlı ve felsefi acıdan ele alan bir kitap olarak tasarlanmıştır. Birinci bolumde Platon'dan Aristoteles'e, GazÂlî'den Rousseau'ya, Nietzsche'den Dewey ve Buber'e gecmişin buyuk filozoflarıyla idealizm, realizm, spiritualizm, naturalizm, romantizm, pragmatizm ve egzistansiyalizm benzeri felsefe okullarının eğitim anlayışları sunulmaktadır. Yine aynı cercevede, analitik eğitim felsefesi başlığı altında eğitimin temel kavramlarını sorgulayan eser, eleştirel eğitim felsefesi kapsamında, gunumuzde kapitalizmin, pozitivizm destekli eğitim anlayışına tepkiyle oluşan alternatif eğitim anlayışlarını da mercek altına almaktadır.
Eğitime sistematik bir bicimde ve normatif bir perspektiften yaklaşan Eğitim Felsefesi, eğitimin ontolojik, epistemolojik, etik ve politik boyutlarını da iceren kaynak bir kitaptır.
Sayfa Sayısı: 344
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Say Yayınları
Kitap Adı: Eğitim Felsefesi Yazar: Ahmet Cevizci Yayınevi: Say Yayınları İlk Baskı Yılı: 2011 Dil: Turkce Barkod: 9789754689983