İnce irmik hamuruyla yapılan, şeker bazlı şurupla beslenen ve tipik olarak peynir veya pıhtılaşmış krema, fıstık, veya fındık gibi diğer malzemelerin dahil edilmesiyle yapılan, geleneksel bir Ortadoğu tatlısı MasterChef kunefe tarifi nasıl yapılır? En lezzetli, kolay kunefe tarifi!
[h=3]MASTERCHEF KUNEFE NASIL YAPILIR?[/h]Malzemeler;
250 g tel kadayıf,
125 g tuzsuz kunefe peyniri (tuzsuz dil peyniri, mozarella, vs. kullanabilirsiniz),
3 tepeleme yemek kaşığı tereyağı.
Şerbeti icin;
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı su,

Birkac damla limon suyu.
Yapılışı;
Şerbet icin su, şeker ve limon suyunu bir tencereye alın,
Şeker eriyene kadar karıştırın,
Şeker eridikten sonra orta hararetli ateşte 15 dk. kadar kaynatın,
Ateşten alıp soğuyana kadar dinlendirin,
Kadayıfı kucuk kucuk kıyın,
Tereyağını eritin,
Yarısını 15 cm'lik yuvarlak kunefe tabağına (dokum ya da yapışmaz ozellikli bir tava da olabilir) alıp bastırarak yayın,
Eritilmiş tereyağının yarısını bir kaşık yardımıyla uzerine gezdirin,
Elinizle tekrar bastırarak sıkıştırın,
Dilimlediğiniz peyniri uzerine dizin,
Kalan kadayıfı da peynirin uzerine eşit şekilde yayın ve bastırarak sıkıştırın,
Kalan tereyağını da uzerine gezdirip tekrar sıkıştırın,
Tabağı ocağın kucuk gozune alıp kısık ateşte yerini sık sık değiştirerek altı kızarana kadar pişirin,
Duz bir kapak/tabak yardımıyla ters cevirip tekrar ocağa alın ve diğer tarafını da surekli cevirerek kızarana kadar pişirin,
Ocaktan alıp hic bekletmeden uzerine soğuyan şerbeti gezdirin,
Antep fıstığı ile susleyerek servis yapabilirsiniz.