Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi, korona viruse yakalanan ve karantina sureci devam eden Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu ile birlikte 9 ilce başkanı ve yonetim kurulu uyeleri olmak uzere tum il teşkilatını gorevden aldı.
CHP Gaziantep İl Teşkilatlarında gorevden alınma şoku yaşanıyor. CHP Genel Merkezi'nde bugun yapılan Merkez Yonetim Kurulu toplantısında şok kararlar alındı. Alınan kararlara gore CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu ile birlikte Şehitkamil İlce Başkanı Mehmet Coşkun Atalamış, Şahinbey İlce Başkanı Zeki Gursel, Oğuzeli İlce Başkanı Akıl Onur Nafak, Araban İlce Başkanı Mustafa Kayacı, Karkamış İlce Başkanı Mehmet Polat, Nurdağı İlce Başkanı Mehmet Cirkin, Nizip İlce Başkanı Haluk Kahraman, İslahiye İlce Başkanı Mustafa Alıcı, Yavuzeli İlce Başkanı Ali Yılmaz ve 9 ilcedeki tum yonetim kurulu uyeleri gorevden alındı. Korona virus testi pozitif olduğu icin karantinada bulunan İl Başkanı Sucu, ilce başkanları ve yonetim kurulu uyelerinin partinin ilkelerine, amaclarına ve calışma kurallarına aykırı hareket ettikleri gerekcesiyle oy birliği ile gorevden alındıkları iddia edildi. Gorevden alınmalarla ilgili resmi yazının ise Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı tarafından il ve ilce parti teşkilatlarına gonderildiği belirtildi.

Hayri Sucu ikinci kez gorevden alındı
26 Şubat 2020'de yapılan genel kurulla ikinci kez il başkanı secilen Hayri Sucu, yaklaşık 11 aylık gorev suresinin ardından genel merkez tarafından ikinci kez gorevden alınmış oldu. Sucu, daha once 2016 yılında yapılan genel kurulla il başkanı secilmiş, 4 Ocak 2019'da da yine genel merkez tarafından gorevden alınmıştı. - GAZİANTEP
Kaynak: İhlas Haber Ajansı