
Et icermeyen, lezzetli ve besleyici ciğ kofte nasıl yapılır? En lezzetli, kolay ciğ kofte tarifi! Detayları haberimizden bulabilirsiniz.
[h=3]MASTERCHEF CİĞ KOFTE NASIL YAPILIR?[/h]Malzemeler;
1, 5 su bardağı ciğ koftelik esmer bulgur
1 su bardağı sıcak su
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı isot
1 adet kucuk boy soğan
2 yemek kaşığı domates salcası
1 yemek kaşığı biber salcası
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet limonun suyu
Yapılışı;
Ciğkofte hazırlamak icin ozel olarak satılan ciğkofte tepsisinin icine bulguru ve salcayı ilav ederek guzelce yoğurun. Yumuşak bir kıvama geldikten sonra azar azar su koyarak yoğurma işlemine devam edin.
Bulgur icerisine cok fazla su koyduğunuz da bulgurlar şişerek istediğiniz tadı vermeyecektir buna dikkat etmelisiniz.
Bulgurlar salca rengine dondukten sonra icerisine tuz , pul biber, maydanoz,sıvı yağ , isot ve biber salcasını ilave ettikten sonra karıştırarak yoğuralım.
Bulgur kurursa eğer az miktarda su ile yumuşatabilirsiniz. Yoğurma işlemi sizi yoracağından yavaş bir şekilde yapmanız daha sağlıklı olacaktır.
Bulgurlar iyice yumuşadıktan sonra icine maydanoz ve ince doğranmış soğanları ilave ederek soğanlar kaybolana kadar yoğurun.
Soğanları mutfak robotu veya blendır ile doğramayın. İnce uclu bir bıcak ile tahta uzerinde cok rahat bir şekilde ince ince doğrayabilirsiniz.
Soğanın suyu ciğkofteye acı bir tat vereceği icin el ile kestiğinizde soğanların suyu cok fazla cıkmayacaktır.
Ciğkofte icinde bulunan soğanlar gozden tam anlamıyla kaybolduktan sonra hazır olacaktır.
Kucuk parcalar kopartarak avuc iciniz ile sıkarak servis tabağına alabilirsiniz.