Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 10 Kasım sebebiyle yayınladığı mesajda " Gazi Mustafa Kemal Ataturk, milletimizin Anadolu topraklarından silinmek istendiği bir donemde, Kurtuluş Savaşımızı imkansızlıklar icinde zafere ulaştırmış, bir Cumhuriyet kurmuş, bizlere hur ve eşit vatandaşları olduğumuz bağımsız bir ulke armağan etmiştir " dedi.
Ataturk'un "Benim naciz vucudum, bir gun elbet toprak olacaktır. Fakat Turkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır." sozunu hatırlatan Vali Yızıcı, "Bu sozu bizlere bıraktığı mirası ve bu mirasa karşı vazifemizi hatırlatmaktadır. Turkiye Cumhuriyeti'nin payidar olması; bu uğurda her mucadelenin verilmesi, her fedakarlığın yapılması odevimizdir. Bu odev vatandaşlık gorevimiz olduğu gibi Ataturk'e karşı borcumuzdur. " dedi.
Vali Yazıcı mesajında şoyle dedi: "Bugun, ulkemizin ve Cumhuriyetimizin varlığına yonelen tehditlere karşı milli bilincimiz Ataturk liderliğinde verilen Kurtuluş Savaşı'ndaki bilincle aynıdır. Sonsuza kadar da aynı kalacaktır. Bu şuurla muasır medeniyetleri yakalamak ve aşmak omuzlarımızdaki milli sorumluluktur. Dunya tarihine; buyuk komutan, buyuk devlet adamı, buyuk lider olarak adını yazdıran Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Ataturk'u, aramızdan ayrılışının 82. yıldonumunde şukran, saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhu şad olsun." - ANTALYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı