Duzce Valisi Cevdet Atay, 10 Kasım Ataturk'u Anma Gunu ve Ataturk Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.
Atay, mesajında, cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Ataturk'u, ebediyete irtihalinin 82. yıl donumunde, saygı, rahmet ve şukranla andıklarını belirtti.
Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un, tarihin tanıklık ettiği ustun kabiliyetleri ve eşsiz liderliğiyle milletin icinde bulunduğu karanlıkları aydınlığa cevirdiğini vurgulayan Atay, "Hayatını ulkesine ve milletine adayan Ataturk, ulkenin icinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkanlara rağmen, milletinden aldığı guc ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Turkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna liderlik etmiştir. " ifadeleri kullandı.
Atay, şunları kaydetti:
"Ataturk, milletimizin ozundeki bağımsızlık ateşini yeniden yaktı. Yureklerdeki vatan, bayrak ve millet sevgisini tazeleyerek, Turkiye Cumhuriyeti'nin doğuşuna onculuk etti. Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğuna, muasır medeniyetler seviyesinin uzerine cıkma hedefimize milletimizi yeniden inandırdı. 'Benim naciz vucudum bir gun elbet toprak olacaktır, fakat Turkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.' diyerek yolumuzu ve yonumuzu cizdi. Ataturk'un ve aziz ecdadımızın emaneti olan cumhuriyeti, demokrasiyi, milli iradeyi, millet egemenliğini canla başla korumalıyız.
Gazi Mustafa Kemal Ataturk ve silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şukranla anıyorum.Ruhları şad olsun."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Omer Urer