Oda TV Ankara Haber Muduru Muyesser Yıldız, TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dukel ve Astsubay Erdal Baran hakkında "devletin guvenliği veya yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri acıklama" sucundan acılan davanın ilk celsesi goruldu. Ara kararını acıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Yıldız'ın tahliyesine karar verdi.
Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesinde gorulen davaya tutuklu sanıklar Oda TV Ankara Haber Muduru Muyesser Yıldız ile Astsubay Erdal Baran, tutuksuz sanık TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dukel ve sanık avukatları katıldı. Bazı CHP'li milletvekilleri ile cok sayıda kişi de duruşmayı izledi. Duruşmada ilk savunmayı gazeteciler Yıldız ve Dukel'e gizli askeri bilgileri verdiği iddia edilen sanık Erdal Baran yaptı. Suclamaları kabul etmediğini soyleyerek savunmasına başlayan Baran, "Ben ikmal astsubayıyım. Gizlilik derecedeki evrakları hic gormedim. Gorevim gereği bu tur yazıları gorme imkanım yoktur. 2015'de acığa alınmıştım. Sanıklarla bu acığa alındığım surede tanıştım" diye konuştu.
Yıldız icin tahliye kararı
Sanık İsmail Dukel'in savunması ve cumhuriyet savcısının mutalaasının ardından mahkeme heyeti ara kararını acıkladı. Tutuklu sanık Yıldız'ın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar veren mahkeme, diğer tutuklu sanık Baran'ın ise tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma, 6 Ocak 2021'ye ertelendi. - ANKARA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı