Bayburt Valiliği koordinesinde hayırseverlerin katkısıyla toplanan 1 tır yardım malzemesi, İzmir'deki depremzedeler icin bolgeye gonderildi.
Vali Cuneyt Epcim, Valilik onundeki uğurlama toreninde, İzmir'in Seferihisar ilcesi acıklarında meydana gelen 6,6 buyukluğundeki depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.
İzmir halkına Bayburtluların desteğini sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Epcim, şunları kaydetti:

"Devletimiz ve milletimizle dayanışma icerisinde guzel işler yaptık. Bu kampanyayı da onemsiyoruz. İzmir halkına Bayburtluların desteğini sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayburt insanının comertliğini gormuş olmanın mutluluğu icerisindeyiz. Kamu kurumları başta olmak uzere butun kurum ve kuruluşlarımız bu kampanyaya destek verdi. Hayırseverlerimiz, esnafımız destek oldu. Milli birlik ve beraberliğe guzel bir vesile olmuş oluyoruz. Yardımların İzmir'e sağ salim ulaşmasını temenni ediyor, hayırlı olmasını diliyorum."
Belediye Başkanı Hukmu Pekmezci ise kampanyaya gosterilen ilginin mutluluk verici olduğunu dile getirerek, "Hemşehrilerimizin ve tum kamu kurumlarının gosterdiği ilgiden mutluluk duyduğumu ifade ediyorum. Allah yolunu acık etsin. İnşallah hedefine sağ salim ulaşır." dedi.
Konuşmaların ardından insani yardım malzemelerinin bulunduğu tır, dualar eşliğinde İzmir'e uğurlandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Beşir Kelleci