Gonul Nagiyeva, işgal altındaki topraklarını geri almak icin mucadele eden Azerbaycan'a, "I sing for Azerbaijan" eseriyle destek mesajı verdi.
"Karabakh is Azerbaycan" nakaratlarından oluşan parcayla Karabağ'ın Azerbaycan'a ait olduğu vurgusu yapan sanatcı, farklı muzik turlerini de icerisinde barındıran performansını dijital platformlardan paylaştı.
"Diriliş Ertuğrul"un yanı sıra "Yansıma", "Donuş", "Yuzme Oğreniyorum" ve "Merhaba-Hoşcakal" gibi yapımlarda rol alan Nagiyeva, AA muhabirine acıklama yaptı.
"Gercek şu ki Karabağ Azerbaycan'dır"
Nagiyeva, herkesi gercekleri soylemeye davet ederek, "Hepinizi herhangi bir dilde, herhangi bir turde şarkı soylemek icin bana katılmaya davet ediyorum. Azerbaycan icin gercek icin sesinizi duyurun. Karabağ Azerbaycan'dır." dedi.
Ulkesi Azerbaycan'a destek vermek amacıyla farklı muzik turlerinde seslendirdiği performansı "Karabakh is Azerbaijan" diyerek Karabağ Azerbaycan'dır mesajı verdi.
"Diriliş Ertuğrul"da canlandırdığı "Almıla Hatun" karakteriyle tanınan Nagiyeva, "İcinden ne geliyorsa onun icin şarkı soyleyebilirsin, hangi tarafı destekleyeceğini her zaman secebilirsin ama bu yine de gerceği asla değiştirmez. Ben gerceği destekliyorum ve gercek şu ki Karabağ Azerbaycan'dır." ifadelerini kullandı.
"Biz her zaman hoşgoruluyduk"
Nagiyeva, Azerbaycan icin klasik, rock, caz, pop muzik ve Azerbaycan milli muziğiyle bir performans gercekleştirdiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Azerbaycanım bircok kulturu birleştirdi. Biz her zaman hoşgoruluyduk ve bu asla değişmeyecek. Ne olursa olsun diğer kulturleri sevmek ve saygı duymak gibi bir hediyemiz var. Bugun muziğimle gerceği soyluyorum. Ceşitli muzik tarzlarını iceren bu olumlama melodisinin tek bir mesajı var, Karabağ Azerbaycan'dır." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Musa Alcan