Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Muduru Kaya Yıldız, Adana'da 2020 yılında 2 milyon 87 bin 773 dekar tarım arazisi sulandığını ve ulke ekonomisine 7 milyar 571 milyon 303 bin 948 TL katkı sağlandığını soyledi.
DSİ Genel Muduru Kaya Yıldız, son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyduklarını belirterek, modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışlarının uretim deseninin ceşitlenmesinin, ciftci gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden olduğunu, bu durumun bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ettiğini bir taraftan da yaşam standardını yukselttiği icin gocu onlediğini ifade etti.
Bu kapsamda Adana'da 15 Mart 2020 tarihinde başlayan sulama sezonunun 31 Ekim 2020 tarihinde tamamlandığını hatırlatan Yıldız, "2020 yılı sulama sezonunda Adana ilimiz ve ilcelerimizde toplam 2 milyon 87 bin 773 dekar tarım arazisi sulanmıştır. Adana il ve ilcelerimizde 2020 yılında toplam 2 milyon 87 bin 773 dekar arazide yapılan sulu tarım ile birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ulkemiz ekonomisine 7 milyar 571 milyon 303 bin 948 TL katkı sağlandı" dedi.
Tarımın ulkeler icin stratejik oneme sahip olduğunu, icinden gecilen salgın surecinde bunun cok daha net gorulduğunu vurgulayan Yıldız, "İnşa ettiğimiz baraj ve goletler, sulama kanalları ile iletim hatları sayesinde suyu toprakla buluşturuyoruz. Yaptığımız toplulaştırma ve tarla ici geliştirme hizmetleri ile tarım arazilerini buyutuyoruz. Ciftcimizin gelirini, uretim konforunu yukseltiyoruz. Boylece kırsal alanlardan gocun belli olcude onune gectiğimiz gibi gıda arz guvenliğinin de teminatı oluyoruz" diye konuştu.
Yapılan sulama yatırımlarına ulke ciftcilerinden cok olumlu geri donuşler aldıklarını kaydeden Kaya Yıldız, "Adana'da 2020 yılı sulama sezonunda problem yaşamadık. Yaptığımız yatırımlarla bunu surekli hale getirmek ve modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmak icin calışıyoruz. Hem suyumuza hem toprağımıza sahip cıkmaya devam ediyoruz. Ciftcilerimiz de uretmeye devam etsinler. Hep birlikte ulke tarımını daha yukarılara taşıyacağız" ifadelerini kullandı. - ADANA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı