AFYONKARAHİSAR'da 1972 yılında spor takımlarında malzemeciliğe başlayan Mustafa Kara (74), yaklaşık yarım asırlık tecrubesiyle Afyon Belediye Yuntaş Voleybol Takımı'nda gorevini surduruyor. 'Kara Mıstık' lakabıyla tanınan Kara, şimdi malzemeciliği kendi adını taşıyan 5 yaşındaki torununa da oğretiyor.
Mustafa Kara'nın malzemecilik seruveni, 1972 yılında işe girdiği Devlet Demir Yolları'nda Demirspor Futbol Takımı ile başladı. 1980 yılına kadar Demirspor'da malzemecilik yapan Kara,1980-1995 doneminde Afyon Belediyespor Voleybol Takımı'nda malzemecilik gorevini yuruttu. 2002-2005 doneminde Şekerspor futbol takımında gorev alan Mustafa Kara, bir sure amator takımlarda malzemecilik yaptı. 2013 yılında Afyon Belediye Yuntaş Voleybol Takımı'nda goreve başlayan Kara, halen aynı takımda calışıyor.
Biri kız 3 cocuk babası Mustafa Kara, cocuklarını malzemecilik yaparak kazandığı parayla buyuttuğunu soyledi. 5 torun sahibi olan Kara, kendi adını taşıyan torununa da malzemeciliği oğretiyor.'KARDEŞ GİBİYİZ'Mustafa Kara, Afyon Belediyespor Voleybol Takımı'ndaki oyuncular ve teknik heyet ile kardeş gibi olduklarını soyleyerek, "Hepsiyle hoş bir şekilde calıştık. Hicbir sıkıntım yok Allah'a şukur. Beraber kulubu bir yerlere getirmeye calışıyoruz. Onceki sezon duştuk. Gecen sezon tekrar play-off'larda cıktık. Bu sene yine Efeler Ligi'nde oynuyoruz. Şanslı illerden biri olduğumuza inanıyoruz. Voleybol takımıyla 7 yıldır birlikte calışıyorum. Daha once Demirspor, Afyonspor, Şekerspor, İscehisar, Şuhut ve Afyon Belediye olmak uzere hem amator hem de profesyonel takımlarda gorev yaptım" dedi.
İLK UCAĞA BİNİŞİNİ UNUTAMIYORHayatının ilk ilginc anlarından birini ucağa binerken yaşadığını anlatan Mustafa Kara, "Sporda yaşadığım en ilginc anım ise, ben ucak nedir bilmezdim. 1996 yılında ilk defa deplasmana giderken ucağa bindim. Ucakla Diyarbakır'a oradan Şanlıurfa'ya gittik. 'Şanlıurfa'ya ucakla gideceğiz' dediler. 'Ben ucağa hic binmedim' dedim. 'Yok sen merak etme' dediler. Ucak havalanırken bir tereddut ettim, bir de ucak inerken. İnerken tekerlerinin uzerinde sallanıyordu. Ondan sonra Allah'a şukur alıştık. Bu işi zaten ozene ozene, seve seve yapıyorum. İlk defa başıma geldiği icin ucak da bir tereddut ettim, cok ilginc bir anımdı unutamam" diye konuştu.Torunu Mustafa Taha'nın da sporu sevdiğini belirten Mustafa Kara, torununun sporcularla bir arada olmaktan zevk aldığını bu nedenle varisi olarak yetiştirdiğini anlattı.'ALLAH NAZARLARDAN KORUSUN'Afyon Belediyespor takımının maclarını oynadığı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu'nun amirliğini yuruten Ali Kuş (58), "1972 yılında Demirspor'da futbola başladım. Mustafa ağabeyimiz o zaman bizim malzemecimizdi. Biz 58 yaşındayız, o maşallah şu anda yine salonlarda takımlarımızın başında malzemecilik yapıyor. Takımlarımızın başarısı icin mucadele ediyor. Allah nazarlardan korusun, başımızdan eksik etmesin ve sağlık şifa versin" dedi.'FUTBOLA BAŞLADIĞIM ZAMANLARDAN KARA İLE CALIŞIYORUZ'Afyon Belediye Yuntaş Voleybol Takımı Başkan Yardımcısı İbrahim Yılmaz da "Mustafa ağabeyimiz yıllardır Afyon Belediyesi'nin malzemeciliğini yapmakta. Benim 13- 14 yaşımda futbola başladığım zamanlardan beri Mustafa ağabeyle beraber calışıyoruz. Biz 52 yaşımıza geldik, hem sporculuk hem antrenorluk yaptık, şimdi yoneticilik yapıyoruz, sağ olsun 'Kara Mıstık' lakabıyla Mustafa ağabeyimizle mucadele ediyoruz. Kendisine Afyonkarahisarlı bir sporsever olarak teşekkur etmek istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ali Fuat GUCLUER