Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde yer alan Balve beldesindeki 9-12 yaş Kur'an kursu oğrencileri, İzmir'deki depremden etkilenenler icin yardım topladı.
Diyanet İşleri Turk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Mimar Sinan Camisi oğrencileri, harclıklarını ve kumbaralarında biriktirdikleri paraları hazırlanan yardım sandıklarına attı.
Caminin din gorevlisi Serkan Ozturk, kendileri kucuk ama yurekleri buyuk olan cocukların bu ulvi davranışı karşısında duygulandıklarını ve mutlu olduklarını ifade etti.

Toplanan yardımlar devam eden DİTİB İzmir Depremi Yardım Kampanyası'na gonderilmek uzere Balve DİTİB Mimar Sinan Camisi Dernek Başkanı Ozkan Guler'e teslim edildi.
Guler, "Miniklerimizin bu davranışı belki iyilik denizinde bir damla olacaktır. İyilik, durgun suya atılan taşın oluşturduğu halkalar gibi genişleyerek buyuyecek." dedi.
Derneğin veliler birliği başkanı Gokan Cetin de "Sevindirici olan evlatlarımızın 'veren el' olma, hayırda yarışma ve mazluma yardım etme konusunda gosterdikleri hassasiyet takdire şayandır." şeklinde konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mesut Zeyrek