Galatasaray Teknik Direktoru Fatih Terim, "Kritik bir zamanda aldığımız 3 puan sevindirici. Arda bugun iyi oynadı, onun adına mutluyum" dedi. Demir Grup Sivasspor Teknik Direktoru Rıza Calımbay ise "Bugun hakem korktuğu icin ikinci penaltıyı veremedi. Şimdiye kadar hep hakem hatasından puanlar kaybettik" ifadelerini kullandı.
Galatasaray'ın 2-1'lik ustunluğu ile sona eren Demir Grup Sivasspor karşılaşması sonrasında değerlendirmelerde bulunan teknik direktor Fatih Terim, "Sivas deplasmanında 3 puan onemli bir iş. 3 puan aldığımızı icin sevincliyim. Futbolcularımı kutluyorum. İyi mucadele ettiler. Ozellikle ilk 1 saati on plana koyabiliriz. Organizasyonlarımız, sahadaki parselizasyon hepsi cok iyiydi. 2-0 dan sonra daha farklı olabilirdi. Ama 2-1'den sonra da her şey olabilirdi,. Sonuc olarak kritik bir zamanda aldığımız 3 puan sevindirici. Arada kalan oyuncularımızla hazırlanacağız Kayseri macına. Milli takıma giden oyuncularımız ve 1-2 sakat oyuncumuz var. İnşallah tam takım, kazasız belasız herkes milli takımdan doner" dedi.
Arda Turan'ın ligdeki ilk golunu atmasıyla ilgili de değerlendirme yapan Terim, "Arda bugun hakikaten cok iyi oynadı. Gol attı, oyuna katkısı yuksekti, iştahlıydı. Oyundan zevk alınca da ortaya yetenekli, lider bir Arda cıktı. Onun adına da Galatasaray adına da memnunum. Onu kutluyorum. Şahsında da tum arkadaşlarını kutluyorum" diye konuştu.
CALIMBAY: HAKEM İKİNCİ PENALTIYI VEREMEDİDemir Grup Sivasspor Teknik Direktoru Rıza Calımbay ise bu sezon hakemler konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "Biz cok yoğun bir tempoda maclar yapıyoruz. Hem lig hem Avrupa macları. 2 gun once mac oynadık, 2 gun sonra da bu macı oynadık. Bir hafta 3 mac oynadık. Galatasaray sadece 1 mac oynadı. Rakibin iyi bir kadrosu var. Kaliteli, yedekleri de dahil. Avrupa'ya gore ayarlanmış iyi bir takım. Macın sonuclarını hakemlerin belirlemesi kotu. Bana gore bugunku hakem korktuğundan ikinci penaltıyı veremedi. Kartları da veremedi. Cunku korktu. Burada yurekli bir hakem gormedim. Cesaretle mac yonetecek hakem goremedim. Bugunku hakem de oyleydi. Bundan onceki macımızdaki hakeme de aynı şeyleri soylemiştim, hemen ceza veriyorlar. Biz doğruları soylerken niye ceza alıyor, hor goruluyoruz anlamıyorum. Hakemler de hata yapıyor, biz de bunları soyluyoruz. Bir penaltı verilirken ikinci verilmez diye kural var mı? Şimdiye kadar hakem hatasından puan kazanmadık, hakem hatasından puanlar kaybettik. Sivas mutevazı yer, kimsenin gıkı cıkmıyor, gecip gidiyorlar. Biraz dikkat etmeleri gerekiyor. Oyle bir mac haline geldi ki. Pozisyonlarımız da oldu. Kenardan rakibimiz mac bitsin diye uğraşıyordu. Hakem kalecinin oynaması, yerde kalması, sakatlıklar dahil 6 dakika uzatma verdi ama ne kadarını oynattı bilmiyoruz. Herkesin işini tam anlamıyla yapması gerekiyor. Hakemliğin zor meslek olması gerekir. Hata yapmadan, korkmadan yonetmeliler" dedi."SAKATLARIMIZ GELDİĞİNDE COK DAHA İYİ OLACAĞIZ"Maca istedikleri gibi başlayamadıklarını vurgulayan Calımbay, "Beklemedik bir gol yedik. Sonra oyuna ağırlığımızı koyduk. Penaltıyı kullanamadık şanssızlık oldu. İkinci yarı taktik değişiklikler yaptık ama beklemediğimiz bir gol daha yedik. Sonra bir gol attık ve son bolumde iyi mucadele edip pozisyonlar bulduk ama değerlendiremedik. Beklediğimiz araya iyi şekilde girmekti. Arayı iyi değerlendirip, sakatlarımız da geldiğinde cok daha iyi olacağız. Hem Avrupa hem de ligde iyi yerde olacağız. Cok yoğun maclar oynadık. Bazı oyuncularımız hemen her mac oynadı. Şu arayı iyi değerlendirip, tekrar yolumuza bakacağız" ifadelerini kullandı.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Eraydın Aytekin