Kırıkkale Valiliğince başlatılan "En Guzel Koy Benim Koyum" projesi kapsamında eksiklikleri giderilen koylerin cehresi değişiyor.
Proje kapsamında, Yahşihan ilcesine bağlı Bedesten ile Sulakyurt ilcesine bağlı Ağaylı koylerinin ardından bu hafta da Balışeyh ilcesine bağlı Işıklar koyunde etkinlik duzenlendi.
Koylerin girişinden itibaren butun eksiklerin tamamlandığı proje kapsamında, metruk yapılar yıkılıyor ve goruntu itibarıyla kotu durumda olan binaların dış cephesi boyanıyor.
Vali Yunus Sezer, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ve vatandaşlar da proje kapsamında gorevlilerle kilit parke doşedi ve boya yaptı.
Sezer, etkinlikte yaptığı konuşmada, butun koyleri bu şekilde ziyaret ederek koylerin ihtiyaclarını gidermek istediklerini soyledi.
Kırıkkale'de tum milletvekillerinin, Cumhurbaşkanın talimatı ve hukumetin gonderdiği odeneğin kullanılmasında desteklerini gorduklerini aktaran Sezer, şunları kaydetti:
"İki yıldır Kırıkkale'de gorev yapıyorum. Her başladığımız projede ayrı bir heyecan duyuyoruz. Bu heyecanımızın sebebi Kırıkkale insanının sıcaklığından kaynaklanıyor. Biz bir adım atıyorsak yuz adımla Kırıkkale halkından karşılık goruyoruz. Bu projelerin hayata gecmesinde emeği gecen başta Cumhurbaşkanımıza, milletvekillerimize teşekkur ediyorum. Proje kapsamında butun koylerimizin alt yapısını tamamlayacağız. Yollarımıza kilit parke doşeyeceğiz. Koy ici duzenlemesini yapacağız. Koy meydanını duzenleyeceğiz, koylerimizin cop problemini halledeceğiz."
Kamu binalarını koylulerin hizmetine sunacaklarını ifade eden Sezer, "Okullarımızı, sağlık evlerimizi yeniden restore edip, taziyelerde, duğunlerde ortak bir şekilde kullanılacak hale getireceğiz. Koylerin giriş ve cıkışlarına guvenlik kamera sistemi kurarak, koylerimizin guvenliğini daha iyi hale getireceğiz." dedi.
AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can da "Cumhurbaşkanımızın riyasetinde devlet milleti ile beraber olmaya AK Parti iktidarı doneminde başladı. Kırıkkale'nin sorunlarını cozme noktasında Sayın Valimiz Yunus Sezer'in hem burokrasi hem de devlet tecrubesinden faydalanıyoruz. Beraber calışmaktan onur duyuyorum. Gece gunduz calışarak butun hayallerimizi gercekleştiriyor. Allah ondan razı olsun." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Halil İbrahim İdik