Mardin'in Nusaybin ilcesinde Turk Kızılayı Şubesi tarafından hayırseverlerin desteğiyle toplanan bir tır dolusu yardım malzemesi İzmir'e gonderildi.
İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle Nusaybin El Birliği Platformu aracılığıyla ısıtıcı, cocuk bezi, gıda ve battaniyeden oluşan bir tır yardım malzemesi hazırlandı.
8 Mart Mahallesi'nde duzenlenen torene, Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Emrullah Temizkan, Turk Kızılay Şube Başkanı İlameddin Ay, Kızılay gonulluleri ve hayırseverler katıldı.

Turk Kızılay Şube Başkanı Ay, yaptığı acıklamada, yardım tırının hazırlanmasında kendilerine destek veren başta Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Temizkan olmak uzere tum hayırseverlere teşekkur etti.
İzmir'de depremin hemen ardından Turk Kızılay olarak depremzedelerin yanında yer aldıklarını ifade eden İlameddin Ay, Emrullah Temizkan onculuğunde hayırseverlerin desteğiyle hazırladıkları yardım tırını İzmir'e gondereceklerini aktardı.
Ay, depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.
Yardım tırı daha sonra İzmir'e uğurlandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mehmet Arif Altunkaynak