Malatya Buyukşehir Belediyesi, Yazıhan ilcesi genelinde başlatmış olduğu calışmalar kapsamında 200 km yol acma, genişletme ve asfaltlama calışması gercekleştirdi.
Yazıhan'a yapılan calışmaları yerinde inceleyen Buyukşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay'a, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Ozturk, Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Mert, Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Ozer eşlik etti.
Yapılan calışmalardan dolayı Buyukşehir Belediye Başkanı Selahattin Gurkan'a teşekkur eden Durucasu Mahalle Muhtarı Yılmaz Ozcan, "Buyukşehir Belediyesi Başkanıma, İlce Belediye Başkanımıza burada sonsuz teşekkur ediyorum. Durucasu Mahallesi bugune kadar boyle bir hizmet gormedi. Sadece Durucasu değil Yazıhan geneli boyle bir hizmet gormedi. Yaklaşık 2-3 aydır calışmalar yapılıyor, bizim de yolarımız yapıldı calışmalar şuan itibariyle devam ediyor. Huzurlarınızda Buyukşehir Belediye Başkanına ve İlce Belediyesi Başkanımıza sonsuz teşekkur ediyorum" dedi.
Yazıhan'daki yol calışmalarında sona yaklaşıldığını belirten Yol ve Altyapı Daire Başkanı Mehmet Mert, "Buyukşehir Belediye Başkanımız onumuze bir hedef koydu. 2 yıl icinde asfaltsız yol kalmayacak dedi. Bu hedef doğrultusunda Yazıhan'da cok guzel ve onemli bir calışma gercekleştirdik. Herkesle uyum icerisinde dengeli bir şekilde hizmet getirdik. Yaklaşık 200 km yol calışmasını tamamladık. Calışmalarımız bircok noktada daha devam ediyor. Tarım İlcemiz olan Yazıhan'da ciddi hizmetler yaptık Yazıhan'a hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Yazıhan İlcesine yapılan calışmalardan dolayı Buyukşehir Belediye Başkanı ve ekibine teşekkur eden Yazıhan İlce Belediye Başkanı Nevzat Ozturk; "Daire Başkanımızın ifade ettiği gibi 3 aydan beri calışma yapıyoruz, şuanda Yazıhan'ımızda 4 şantiyemiz var. Gerek yama calışması, serim ve aynı zamanda 2. kat calışmaları ve yol genişletme calışmaları yapılıyor. Gercekten cok guzel calışmalar oluyor, ben ozellikle Buyukşehir Belediyesi Başkanıma, Yol ve Alt yapı Dairesi Başkanına ve calışanlarına cok teşekkur ediyorum. Tabi burası tarım bolgesi, hakikaten ovada cok buyuk tahribatlar var. Yazıhan rakım olarak duşuk bir rakımda mevsimsel olarak her zaman calışılır. Pancar taşımaları var, yem bitkileri taşımaları var, cok tonajlı araclar geciyor onların calışmaları neticesinde diğer yolların da calışmalarını yapacağız. 200 km yol yapım calışmaları yapıldı.
İnşallah 2020 yılında yapılan calışmaları 2021 yılında da devam ettirirsek yolla ilgili sorunumuz kalmayacak ben tekrar Buyukşehir Belediye Başkanımız başta olmak uzere emeği gecen herkese teşekkur ediyorum" şeklinde konuştu.
Gercekleştirilen hizmetler sonunda Yazıhan'da yol sorununun kalmayacağını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay ise "Buyukşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gurkan'ın hedefleri doğrultusunda Yazıhan ilcemizdeki calışmalar buyuk bir hızla devam etmekte. Yazıhan Belediye Başkanımız, Yol ve Alt Yapı Dairesi Başkanımız, Ulaşım Hizmetleri Dairesi başkanlarımızla birlikte Yazıhan da yapılan calışmaları yerinde inceliyoruz. Durucasu Mahallemizde asfalt serim calışmalarının haricinde ekiplerimiz yollarda iyileştirme calışmaları da yapıyor. Onumuzdeki yıl asfalt sezonu ile birlikte calışmalarımızı tamamlamayı planlıyoruz. Yazıhan İlce Başkanımızın da dediği gibi yaklaşık 200 km civarında asfaltlama calışmaları yaptık. Onumuzde ki sene Sayın Başkanımız Yazıhan'da hicbir grup yolumuzun asfaltsız kalmayacağının talimatını verdi, bizde bu anlamda butun hazırlıklarımızı yaptık. 2021 yılında Yazıhan'da hicbir yol problemi kalmayacak. Bu calışmalarımızın İlce halkımıza, mahalle halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. - MALATYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı