Siirt'te menengic kahvesine ilgi artıyor.
Kentte doğal ortamda yetişen yabani fıstıktan yapılan menengic kahvesi kendine has aroması, kafeinsiz lezzetiyle son donemde tuketilen favori iceceklerin başında geliyor.
Siirt'te bazı işletmeler, talebi karşılamak icin iş yerlerinde menengici kavurup, kahve makinesinde oğuterek kahve haline getiriyor.

Lise Caddesinde işletme sahibi Aykut Ozavcı, dağlık alandaki yabani ağaclardan elde edilen menengici satın alarak iş yerlerinde kahve haline getirdiklerini soyledi.
Menengic kahvesinin kafein icermediği icin yoğun talep gorduğunu dille getiren Ozavcı, "İş yerinde kavurduktan sonra makinede toz kahve haline getiriyoruz. Bir kısmını talep uzerine kavanozlarda satıyoruz. Bu donemde menengic kahvesine yoğun bir talep var." dedi.
Uretici Eyup Sıtkı da sonbaharda ağaclardan toplanan urunun taneleri kurutulduktan sonra kavrularak oğutulduğunu belirtti.
"Siirt'te daha once cok sayıda yabani menengic ağacı vardı. Zamanla coğu aşılanarak fıstığa donuşturuldu. Bolgede hala epeyce meyve veren ağac var. Bir kısmı kuru yemişlik olarak tuketilirken kalanlar da kahve yapımında kullanılıyor." diyen Sıtkı, kafelerde en cok menengic kahvesi tuketildiğine tanık olduklarını aktardı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mehmet Niyazi Deniz