KAHRAMANMARAŞ'ta Aşık Mahzuni Şerif Besteleri Ses Yarışması duzenlendi. Yarışmaya katılan Aşık Mahzuni Şerif'in kardeşi Salman Cırık, "Mahzuni Gaziantep'te otururken 'Ah Maraş, bir gun dağlarında bir saz calsam ne olur. Ahır Dağı'nda Maraş'ın merkezine bir Turku soylesem ne olur' derdi, fakat nasip olmadı, omru yetmedi" dedi.
Kahramanmaraş Buyukşehir Belediyesi tarafından 16-20 Kasım'da duzenlenecek olan 1'inci Uluslararası Edebiyat ve Şiir Gunleri kapsamında Aşık Mahzuni Şerif Besteleri Ses Yarışması'nın yarı finali Necip Fazıl Kısakurek Kultur Merkezi'nde yapıldı. Yaklaşık 100 başvurunun olduğu yarışmada, elemelerden sonra yarı finale kalan 31 kişi, finale kalmak icin sazlarıyla Aşık Mahzuni Şerif'in turkulerini en iyi şekilde seslendirmeye calışırken, yarışmanın juri uyeleri, finalistleri belirlemede oldukca zorlandı.
Pandemi nedeniyle cok az sayıda kişinin davet edildiği yarışma, belediyenin sosyal medya hesabından da canlı yayınlandı.'BU PROGRAMLA ONORE OLDUK'Yarışmanın davetlileri arasında Aşık Mahzuni Şerif'in kardeşi Suleyman Cırık da vardı. Gazetecilere acıklama yapan Cırık, ağabeyi adına yarışma duzenlenmesinden dolayı cok mutlu olduğunu ve cok duygulandığını soyledi. Cırık, "Cok duyguluyum ve duygularımı ifade edemiyorum. Sizleri gordukce Mahzuni'yi gormuş gibi oluyorum ve buradan, bu ortamdan gitmemek istiyorum. Cok duyguluyum, bu programı hazırlayan Kahramanmaraş Buyukşehir Belediye Başkanı Hayrettin Gungor ve emeği gecenlere cok teşekkur ediyorum. Mahzuni Gaziantep'te otururken 'Ah Maraş, bir gun dağlarında bir saz calsam ne olur. Ahır Dağı'nda Maraş'ın merkezine bir Turku soylesem ne olur' derdi fakat nasip olmadı, omru yetmedi. Ama şu anda bu programla soyletiyorlar, onunla da onore oluyoruz" diye konuştu.
DOĞAN: ULKEMİZİN COK ONEMLİ BİR DEĞERİNİ GENCLERİMİİN TANIMASINI İSTİYORUZKahramanmaraş Buyukşehir Belediyesi Kultur, Turizm ve Spor Dairesi Başkanı Duran Doğan ise 16 dalda yapılacak olan 1'inci Uluslararası Edebiyat ve Şiir Gunleri'ne 4 bin 22 başvurunun yapıldığını, bunlardan birinin de ses yarışması olduğunu belirtti. Doğan, şunları soyledi: "Aşık Mahzuni Şerif, Kahramanmaraş'ın cok onemli bir değeri. Aşıklık genelinin, Turk Halk Muziği ve halk kulturu geleneğinde cok onemli bir değeri. Sadece Kahramanmaraş'ımızın değil ulkemizin cok onemli bir değeri. Biz bunu hem gundeme taşımak hem de genclerimizin tanımasını istiyoruz. Yaptığımız bu yarışma Aşık Mahzuni Şerif'e bir vefa aslında. Ben butun katılımcılara ve Aşık Mahzuni Şerif'e gonul verenlere teşekkur etmek istiyorum. Yarışmanın finali 18 Kasım Carşamba gunu Mehmet Akif Ersoy Kultur Merkezi'nde yapılacak. Turk Halk Muziği Sanatcısı Sevcan Orhan'ın katılımıyla saat 20.00'de yapılacak finale butun Kahramanmaraşlıları bekliyoruz"
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Omer KOC