Gaziantep'te sokak hayvanları icin bırakılan mamaları calan kişiyi yakalayan hayvansever, hırsıza beyzbol sopası ile saldırdı. Yaşanan olayın goruntuleri kısa surede sosyal medyada gundem oldu.
Gaziantep'te yaşayan Cicek Yuksel Kalkan, besleme yaptığı bolgede yaralı bir kopeği tedavi etmek icin gittiğinde kendi imkanları ve hayvanseverlerin destekleriyle alınan mama ve su kaplarının calındığını gordu. Mamaları calan şahsı yakalayan Kalkan, şahsa tepki gosterince hakarete uğradığını iddia ederek aracında bulunan beyzbol sopasıyla şahsa saldırdığını soyledi.
Uzun suredir mama ve su kaplarının calındığını ifade eden Kalkan, dayanamayarak şahsa saldırdığını soyledi. Kalkan, "Olaydan bir gun oncesinde bu bolgeye beslemeye geldiğimde yaralı bir kopek vardı o akşam acık veteriner bulamadım ertesi gun kopeği gormek icin bu bolgeye geldim. Geldiğimde gorduğum manzara hatta bu aylardır, yıllardır hayvanların mamasını calıp, su kaplarını calıp goturen bir adam vardı bunu bulamıyorduk hurdacı olduğunu soyluyorlardı aracı tarif ediyorlardı ama yoktu. O gun gorduğumde bir taraftan yemekleri alıp bir taraftan da kopekleri itekleyip vuruyordu yemekleri topluyordu. Bu sırada yakaladım sonrasında bana kendisi kufurlu bir kelime kullandı, ben de o sinirle anahtarını aldım, bu sırada kufurler edince artık bizim de hayvanseverlerin de bir yasa yok yani doluluğun da verdiği şeyle bir bayan olarak aracımda sopa bulunduruyorum cunku tek başıma araziye cıkıyorum, arabadan aldım o anda goruntulerdeki gibi saldırdım" dedi.
Yaşanan olay icin, 'Bunda bir suc varsa suc benimdir' diyen Kalkan, "O anki tamamen annelik icgudusu yavrularıma bir daha onu yapmasın cunku onlara vurdu gordum onu o an yanına kar kalsın istemedim. Sonrasında sakin şekilde konuştuğumuzda bana bunu şu şekilde soyledi. Bir daha yapmayacağını, işcilerinin aldığını, kendisinin ilk defa aldığını kopeklere gotureceğini soyledi" ifadelerini kullandı.
Sokak hayvanları icin mucadelesini devam ettireceğini kaydeden Kalkan, her gun hayvanları beslemek icin bolgeye geldiğini ifade etti. - GAZİANTEP
Kaynak: İhlas Haber Ajansı