Trump: "Acıklık ve şeffaflık istiyorum, kapalı kapılar arkasında sayım istemiyorum"
"Posta oylarında hile yapıyorlar"
WASHINGTON - ABD'de başkanlık seci icin oy sayımı devam ederken ABD Başkanı Donald Trump kameralar karşısına gecerek acıklamalarda bulundu. Tarihi zafer kazandıklarını soyleyen Trump: "Medya bizi desteklemiyor. Bilerek yanlış soyluyorlar. Ortaya koydukları oy oranları gercekten gulunc" diyen Trump, "Secimi calmaya calışıyorlar, buna musaade edemeyiz" ifadelerini kullandı.
Sadece yasal oyların sayılmasını isteyen Trump: "Gizemli oylar olmasın, secimden sonra kullanılan oylar gecerli olmamalı. Biz kazanacağımıza inanıyoruz. Bircok hukuki surec işliyor. Cok fazla kanıt var elimizde. Belki de bu ulkedeki en yuksek mahkemeye gidecek. Bu secimi calmalarına izin vermeyeceğiz. Michigan'da da Wisconsin'de de farklı ondeydik. Oyumuz bir anda kaybolmaya başladı. Cumhuriyetcilerin oylar sayılırken izlemeleri istenmiyor. Pencereleri gazete kağıtlarla kapattılar. Posta oylarının secim gunu ulaşması kararı vardı, bu uygulanmadı. Bariz şekilde hile yapıyorlar. Posta oylarıyla hile yapıyorlar. Oy sayımında yolsuzluk gorduk. Demokratların kontrolundeki eyaletlerde oyların sayımları durduruldu. ve sonra gelen posta oyların hepsinde Biden'ın ismi vardı. Acıklık ve şeffaflık istiyorum. Kapalı kapılar arkasında sayım istemiyorum. Butun meşru oyla sayılmalı"
Kaynak: İhlas Haber Ajansı