MERSİN'de 'Ata'ya Saygı Pedala Engel Yok Projesi' kapsamında 2 gorme engelli ile birlikte 2 kadın ve 6 erkek yardımcı pilot 550 kilometre pedallayarak 10 Kasım'da Anıtkabir'e Ataturk'un huzuruna cıkacak.
Bu yıl 4'uncusu duzenlenen Ata'ya Saygı Pedala Engel Yok Projesi, Merkez Toroslar ilcesi Cumhuriyet Meydanı'nda start aldı. 2 gorme engelli bisikletli ile 2 kadın ve 6 erkek co-pilotun katıldığı tur 5 gun surecek.Ata'ya Saygı turunu duzenlemekten dolayı heyecanlı olduklarını dile getiren Mersin Bisiklet Derneği Başkanı Suleyman Uygun, "Ata'ya Saygı Pedala Engel Yok Projesi' kapsamında duzenlediğimiz turun bu yıl dorduncusunu gercekleştiriyoruz. 2 gorme engelli, 2 erkek ve 6 erkek yardımcı pilot ile 550 kilometre yol gideceğiz. 5 gun sonra 10 Kasım'da Ata'nın huzuruna cıkacağız. Bu tarifsiz bir duygu. Bu turu geliştirerek geleneksel hale getirmek istiyoruz" dedi.
Tura katılan kadın sporcudan biri olan Cansel Cansu, "Tura ilk defa katılıyorum. Cok heyecanlıyım. Zor bir yolculuk olacak ama 550 kilometre pedal cevirip Atamızın huzuruna cıkacağız. Bu bizim icin cok buyuk bir gurur" diye konuştu.Tura katılan gorme engelli bisikletli Mustafa Bozdağ ise, "Tura gectiğim yıl da katılmıştım. Cok mutluyum. Cok guzel bir duygu. Tum engellileri bu tura katılmaya davet ediyorum" dedi.
Bisikletlileri uğurlamaya gelen Toroslar Belediye Başkanı Afşin Atsız Yılmaz da sporculara başarı diledi. Başkan Yılmaz, sporculara bayrak teslim etti.550 kilometrelik tur gercekleştirilen torenle saat 19.38'da start aldı. Yola cıkan bisikletlileri wosvoslar, off-road aracları klasik araclar ve motosikletliler tarafından oluşturulacak kortejle uğurladı.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Soner AYDIN