İCERENKOY'de 12 yaşındaki Hande Cinkitaş'ın olumune ilişkin gozaltına alınan babası Nezih Cinkitaş ve uvey annesi Şehnaz Cinkitaş cıkarıldığı adli makamlarca "Canavarca hisle veya eziyet cektirerek oldurme" sucundan tutuklandı.Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilen şupheliler, savcılığa ifade verdi. Şupheli Nezih Cinkitaş ifadesinde akşam eve geldiğinde kızının cansız bedenini gorduğunu one surerek "Boynunda kesikler olduğunu lambayı acınca gordum. Olayda kullanıldığını duşunduğum bıcağın sapını alarak pencerenin onunde ışığa tuttum, ne olduğunu anlamaya calıştım. Bıcakta parmak izlerimin cıkması gayet normaldir" diye konuştu.
Eşiyle 6,5 yıldır boşanma aşamasında olduğunu da dile getiren şupheli, ifadesinde "Eşimin benim aleyhimdeki beyanlarını kabul etmiyorum. Bana daha once 'Benim isteyip de olduremeyeceğim kimse dunyada yoktur, ben birini oldurdum ama kimse bilmiyor' şeklinde sozler soylemiştir" dedi. "OLAYIN FAİLİ BUYUK İHTİMALLE EŞİM ŞEHNAZ"
Maktulun eşiyle arasının iyi olmadığını da iddia eden şupheli baba Nezih Cinkitaş, "Kızımın oldurulmesi olayında, olayın faili buyuk ihtimal eşim Şehnaz cıkacaktır. Kızım ile Şehnaz'ın arası iyi değildi, hatta bir keresinde darp ettiğini gozumle gordum. Olaya annem de şahittir. Benim bu olayla uzaktan yakından bir ilgim yoktur. Hayatım mahvoldu, 20 yıldan beri şupheli durumda yaşıyorum. Suclamayı kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı. "UVEY KIZIMI NEZİH'İN OLDURDUĞUNDEN EMİNİM"Şupheli Şehnaz Cinkitaş ise ifadesinde "Uvey kızım Hande'yi eşim Nezih'in oldurduğunden eminim. Buna dair savcılığa dilekcede sunmuştum. Zaten son 1 yıldır oğlumla birlikte bu işi Nezih'in yaptığından şupheleniyorduk. Nezih'in aleyhimdeki beyan ve suclamalarının hepsi uydurmadır. Ben hicbir zaman maktulu kastederek kendisine 'Bak kurtulduk' şeklinde şeyler soylemedim. Kendisi ile şu an boşanma aşamasındayız. Ben sabah evden cıktığımda maktul uyuyordu. Maktulun bobrek rahatsızlığı vardı, bu nedenle altında hasta bezi vardı. Maktul ile aramızda ara sıra temizlikle ilgili tartışmalar olsa da aramız gayet iyiydi. Ben ne biliyorsam hepsini soyledim, benim uvey kızımın oldurulmesinde en ufak bir ilgim yoktur. Suclamayı kabul etmiyorum, serbest bırakılmayı talep ediyorum" şeklinde beyanda bulundu.
ŞUPHELİLER TUTUKLANMA TALEBİYLE SULH CEZA HAKİMLİĞİNE SEVK EDİLDİAnadolu 4'uncu Sulh Ceza Hakimliği de şupheliler Şehnaz Cinkitaş ve Nezih Cinkitaş'ın uzerine atılı sucları işlediklerine dair kuvvetli suc şuphesinin varlığını gosteren somut delilleri, şuphelilerin kacma ihtimalini değerlendirerek adli kontrol hukumlerinin bu aşamada yetersiz kalacağına kanaat getirdi. Hakimlik şuphelilerin "Canavarca hisle veya eziyet cektirerek oldurmeo ve "Altsoydan akrabayı oldurmek" suclarından ayrı ayrı tutuklanmalarına karar verdi.
NE OLMUŞTUKadıkoy, İcerenkoy'de 4 Ocak 2001 yılında meydana gelen olayda 6. sınıf oğrencisi Hande Cinkitaş, evinde oldurulmuş olarak bulunmuştu. Polis olayla ilgili yaptığı incelemede kucuk kızın başına bir cekicle vurularak oldurulduğunu ayrıca boğazının ve sağ bileğinin kopma noktasına gelinceye kadar kesildiğini tespit etmişti. Şupheli ya da şuphelilerin Hande Cinkitaş'ı 13 yerinden bıcakladığı belirlenmişti. Polis tarafından bu gune kadar yapılan calışmalarda katil ya da katillere ulaşılamamıştı. Polisin hic kapatmadığı dosyada Asayiş Şube Mudurluğu Cinayet Buro Amirliğine bağlı ekipler dosyayı titizlikle incelenmişti. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte cinayet mahallinden alınan tum eşyaların tekrar DNA testine tabii tutulmasına karar verilmişti. Bu calışma sonucu Hande Cinkitaş'ın elindeki kendi saclarında ve olayda kullanıldığı tespit edilen bıcağın keskin kenarında yeni deliller bulunduğu oğrenilmişti. Savcılık talimatıyla baba Nezih C. ile uvey anne Şehnaz C. gectiğimiz Pazartesi gunu gozaltına alınmıştı.
- İstanbulKaynak: Demiroren Haber Ajansı / Halil Sadri Yılmaz