Buyuk Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Yardımcıoğlu, Turkiye'nin her zaman Azerbaycan'nın yanında olduğunu belirterek, "İşgal altındaki o bolgelerden tamamen Ermeniler cıkartılıncaya kadar Azerbaycan devletinin ve hukumetinin orada sonuna kadar savaşması ve direnmesi gerektiğini, Minsk Grubu'nun ipekli kumaşlarına aldanmaması gerektiğini duşunuyorum." dedi.
Temaslarda bulunmak uzere Kahramanmaraş'a gelen Yardımcıoğlu, partisinin il başkanlığınca kentteki bir restoranda gercekleştirdiği "Medya Tanıtım Toplantısı"na katıldı.
Yardımcıoğlu, burada yaptığı konuşmada, İzmir'de meydana gelen 6,6 buyukluğundeki depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.
Turkiye'nin Dağlık Karabağ konusunda Azerbaycan'ın yanında olduğuna değinen Yardımcıoğlu, "Turkiye saldırılar karşısında Azerbaycan'ın yanında yer aldı. Turkiye Cumhuriyeti'nin Azerbaycan'a vermiş olduğu destekten dolayı devletimizi yoneten buyuklerimize teşekkur ediyorum." dedi.
Yardımcıoğlu, Azerbaycan'ın canı, gardaşları olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Azerbaycan belki bizim bu dunyada iki tane dostumuzdan bir tanesi. Turk milleti Azerbaycan ordusunun ve milletinin yanında. İşgal altındaki o bolgelerden tamamen Ermeniler cıkartılıncaya kadar Azerbaycan devletinin ve hukumetinin orada sonuna kadar savaşması ve direnmesi gerektiğini, Minsk Grubu'nun ipekli kumaşlarına aldanmaması gerektiğini duşunuyorum. Tatlı sozlerine ve guler yuzlerine zamana yayıcı topu dışarıya atmalarına inanmamaları gerektiğini duşunuyorum. Sonuna kadar o topraklardan o Ermeni belası cıkarılıncaya kadar mucadelenin devam etmesi gerektiğini duşunuyorum. Turkiye Cumhuriyeti'nin her ne pahasına olursa olsun Azerbaycan'ın yanında sonuna kadar Turk F-16'larının kaldırılması dahil destek vermesi gerektiğini duşunuyorum. İrade beyanımızı, BBP'nin kurumsal beyanını da bu şekilde duyurmak istiyorum."
Yardımcıoğlu, Kahramanmaraş'ta acılacak tunellerden birine Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin verilmesi gerektiğini soyledi. Muhsin Yazıcıoğlu isminin şehre yakışacağını vurgulayan Yardımcıoğlu, "Cunku Muhsin bey, orada hakka, rahmeti rahmana yurudu. Muhsin Bey'in isminin verilmesi bu şehirdeki insanları kesinlikle onurlandıracaktır, kesinlikle hoşuna gidecektir. Cumhurbaşkanımızın nasıl bir insan olduğunu biliyorum. Tunellerin isminin birileri tarafından belirlenmiş olmasının hic bir onemi yoktur. O eğer bunun Muhsin Yazıcıoğlu olması yonunde bir irade beyan edecek olursa onun iradesinin karşısına cıkacak herhangi bir irade de yoktur." diye konuştu.
Toplantıya, BBP Merkez Karar Yonetim Kurulu uyeleri İbrahim Alagoz, Bulent İspir, İl Başkanı Bilal Odunkıran ile partililer katıldı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Tunahan Akgun