
İtalyan mutfağında bir sosla kaplanmış ve doldurulmuş olarak servis edilen bir tur lazanya olan Cannelloni tarifi ve malzemelerini sizler icin derledik. Peki, Cannelloni nasıl yapılır? İşte tarifi ve hazırlanışı.
[h=3]KANELONİ NEDİR?[/h]İtalyan mutfağında bir sosla kaplanmış ve doldurulmuş olarak servis edilen bir tur lazanya olan Cannelloni tarifi ve malzemelerini sizler icin derledik. Peki, Cannelloni nasıl yapılır? İşte tarifi ve hazırlanışı.
[h=3]CANNELONİ MALZEMELERİ[/h]Cannelloni makarna 300 gr
500 gram kıyma
1 soğan
Sıvı yağ
2 soyulmuş domates
Maydanoz
Karabiber
Tuz
Salca
Rendelenmiş kaşar peynir
[h=3]CANNELONİ NASIL YAPILIR?[/h]İlk once kıymamızı hazırlıyoruz. Bir tavanın icine 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekliyoruz. Sonra doğranmış soğanları ve kıymayı da ekleyip pişiriyoruz. Piştikten sonra domatesleri ve 2 kaşık salca ve yarım cay bardağı su ilave ederek pişiriyoruz. Ardından tuz, karabiber ve maydanozları ekliyoruz.
Bir tencerede makarnaları yaklaşık 5 dakika pişiriyoruz. Sonra bir tepsiye doldurulmuş makarnaları diziyoruz. Ustune 2 kaşık salcalı suyu ve az yağ koyuyoruz. Peyniri de ustune koyup 200 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun.