İzmir'de 6.6 şiddetinde meydana gelen, İzmir'in ilcelerinde ve cevre illerde de hissedilen depremde mağdur olan vatandaşlar icin bir tır yardım malzemesi Kemer'den yola cıktı.
Kemer Kaymakamlığı, Kemer Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları iş birliğince başlatılan yardım kampanyası kapsamında bakliyat, battaniye, giysi gibi eşyaların bulunduğu tır, Kemer Belediyesi onunde duzenlenen uğurlama toreniyle İzmir'e gitmek uzere hareket etti.

Uğurlama torenine, Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanc, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gul, meclis uyeleri Ramazan Kal, Ferhan Fidan, Emrah Ayhan, İsmail Aka, Mustafa Bilici, birim mudurleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Kaymakam Murtaza Dayanc, afet konusunun gercekten cok zor olduğunu belirterek, Turk milletinin en onemli ozelliklerinden biri de zor zamanlarda cabuk bir araya gelebilmeleri olduğunu soyledi.
Dayanc, "İzmir depreminin hemen sonrası İcişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yonetimi Başkanlığı (AFAD) onculuğunde, yerel yonetimlerden, kaymakamlıklardan, valiliklerden, hayırseverlerden ve vatandaşlardan deprem bolgesine yardım ulaştırılması koordine ediliyor. Kemer'den de Kemer Belediyesinin ve hayırseverlerin katkısıyla yardım tırı yola cıktı. Umarım depremzede vatandaşlarımıza bir faydası olur. Allah boyle afetler bir daha gostermesin." diye konuştu.
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise depremde olenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, şunları kaydetti:
"Kemer Belediyesi olarak biz de karınca kararınca oz kaynaklarımızı kullanarak yaklaşık 9 ton kuru gıda, bin 700 battaniye, maske ve dezenfektan malzemesi aldık. Depremzede kardeşlerimizin yanındayız. Desteklerini esirgemeyen Kemer halkına da teşekkur ediyorum. Allah bir daha boyle acılar yaşatmasın."
Yardım tırı, daha sonra dualar eşliğinde İzmir'e doğru hareket etti. - ANTALYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı