Yaklaşık 1 yıl once İstanbul'dan yola cıkan 18 yaşındaki Selcuk Şahin, 50'den fazla şehri otostop cekerek gezdi. Son olarak Mardin'e gelen Şahin, Turkiye turunun ardından Guney ve Latin Amerika'yı gezmeyi planlıyor.
Ağrılı Selcuk Şahin, yaklaşık 1 yıl once ailesini zor ikna ederek Turkiye turuna cıktı. Ailesinden hicbir maddi destek almadan İstanbul'dan yola cıkan Şahin, otostopla 50'den fazla şehri gezdi. Son olarak Mardin'e gelen genc gezgin, Turkiye turunu tamamladıktan sonra Guney ve Latin Amerika'yı gezmeyi planlıyor. Yola cıktığı sure boyunca korona virusten korunmayı başardığını belirten Şahin, "Bir senedir tura cıktım. Turumu otostopla geciriyorum. Yol masrafı yapmıyor, suyu da ceşmelerden kullanıyorum. Duşuk butce ile gezip, zamanımın coğunu cadırda geciriyorum. Şu ana kadar 17 yaşından başlayıp da 50 şehirden fazla gezen bir genc gormedim. Bu durumda Turkiye rekoru kırdığımı duşunuyorum. Kendimle gurur duyuyorum, cunku ailemden 1 lira bile masraf almadan bu yola tek başıma devam ediyorum. Ufak bir sponsorum var onunla birlikte devam ediyorum. Yakında Guney Amerika ve Latin Amerika taraflarını gezmeyi duşunuyorum. Buradan beni duyan genc kardeşlerime sesleniyorum keşke dememek icin hayallerinizin peşinden koşun. İnanın bana sabır ve şukur ettiğiniz zaman butun kapıların tek tek nasıl acıldığını goreceksiniz. Kendinize inanıp, guvenin gerisi onemli değil. Gezdiğim sure boyunca korona viruse yakalanmadım. Covid-19 ile alakalı şoyle soyleyeyim inanın bana 10 ay evden cıkmasanız bile o sureden sonra bakkala gidip bir şey alsanız kapabilirsiniz. Bu iş biraz bize duşuyor. Tedbir gerekli. Tedbir bizden takdir Allah'tan diye duşunuyorum. Ama benim goruşum insanlarla ic ice olmayıp maskenizi takarsanız kapmama riskiniz azalır" dedi.

(Kubra Nur Atik/İHA)
Kaynak: İhlas Haber Ajansı