“İcimde şiddetli bir sigara alma isteği vardı. İki yıldır ağzıma tek bir sigara koymamışken… Aslında bu festivale davetli olmaktan gercekten memnundum. Gelmeyeli yirmi yılı gecmişti. Bu ulkeye bir yetişkin olarak attığım ilk adımlarımdı. Buyulenmiştim ve mutluydum. Bu ansızın gokten duşen tuhaf ofkenin ve ardından gelen tatlı melankolinin nereden cıktığını kendi kendime soruyordum...”
Hayatı griye donen cizgi roman yazarı Simon Muchat, esin sıkıntısı cekmekle birlikte varlığının da anlamını yitirmiş gibidir. Birkac gunluğune Portekiz’e davet edildiği sırada karşısına hic ummadığı şeyler cıkar; cocukluğundan kalma kokular, tatilden kalma kahkaha ezgileri, unutulmuş belki de terk edilmiş bir ailenin ışıltılı sıcaklığı... Peki ya Muchat’ların sırrı ne? Simon neden kendini hicbir yere ait hissedemez? Ve nasıl olur da tek kelimesini bile anlamadığı bu yabancı dilin titreşimine kapılır? Kendini yenilediği bu yolculukta onu daha nice sorular ve cevaplar beklemektedir. Silik gecmişine saplanıp kalan Simon, nihayet kendine yeni bir yol cizecek ve yaşam sonunda gokkuşaklarına burunecektir. Cyril Pedrosa, samimi renk ve cizimleriyle, kurguyla karışık bir otobiyografinin sınırlarında, capcanlı bir kimlik arayışı hikÂyesine imza atıyor.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Portekiz Yazar: Cyril Pedrosa Yayınevi: Karakarga Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 18,5 x 26,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786052241899