Bu kitap farklı şekillerde okunabilir. Once meraklı bir okuyucu... balıklardan tutun da kabuklu deniz urunlerine ve yumuşakcalara kadar Akdeniz'de yaşayan yenilebilir butun deniz canlılarını, bunların yaklaşık bir duzine dilde nasıl adlandırıldığını, Klasik Cağlardan gunumuze kadar uzanan balıkbilim tarihini, aşina olduğunuz ama gorur gormez tanıyamadığnız balıkların cizimini, hem balıkları adlandırırken hem de mutfakta pişirirken ceşitli kulturlerni nasıl birbirne benzediğini araştıran bu bilimsel calışmada beklediğinden fazlasını bulacaktır.
Ama, Akdeniz mutafağının birbirinden otantik 240 tarifinin yer aldığı bolumde verilen geleneksel yemekler ve modern uyarlamalar, damak tadına duşkun bir yemekseverin mutfağındaki boşluğu da dolacaktır. Kolayca yapılabilecek tarifler de var, sizi uğraştıracak, buyuk bir ozenle ziyafet sofrasına kurulacak şolen yemekleri de.
Alan Davidson'un İspanya ve Fransa'dan İstanbul'a Karadeniz'den Tunus ve Fas'a kadar butun Akdeniz'i kapsayan yolculuğunda ona buyuk bir keyifle eşlik etmekten kendinizi alamayacaksınız



Sayfa Sayısı: 432

Baskı Yılı: 2002


Dili: Turkce
Yayınevi: Dost Kitabevi
Kitap Adı: Akdeniz Balık Yemekleri Yazar: Alan Davis Yayınevi: Dost Kitabevi İlk Baskı Yılı: 2000 Dil: Turkce Barkod: 9789758457502