Birinci cildin konuları yeniden incelemeyi zorunlu kıldı ve kitap oğretim tecrubelerime gore hazırlandı. Kitabın bazı bolumleri ilk baskıya gore anlatım acısından, konuların takdimi bakımından basitleştirildi ve bazı ilaveler yapıldı. Kitabın bu baskısında kaynak eserler belirtilerek okuyucunun temel eserlere ulaşma arzusuna yardımcı olunmasına gayret gosterildi. Kitapta sunulan her bolum sonuna oğrencilerin kendi kendilerine calışmaları ve konuları, kavramaları icin "problemler" hazırlandı. Tum konuları tam olarak kavramanın yine de uygulama yapmakla gercekleşebileceğini vurgularım.
"Yoneylem Araştırmasına Giriş" olarak da adlandırılabilecek olan bu eserin, oğrencilerime ve diğer okuyucularıma gercek problemler uzerindeki calışmalarında faydalı olduğunu kendilerinden zevkle işittim. Uygulamalı bir bilim dalı olan sayısal yontemler de uygulamacıların problemleri belirlenmesinde ve veri derlemekte gucluk cekeceğini belirtmek isterim.
Baskı Yılı: 2009
Dili: Turkce
Yayınevi: Alfa Yayıncılık
Kitap Adı: Kantitatif Karar Verme Yazar: O.Halac Yayınevi: Alfa Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2009 Dil: Turkce Barkod: 9789753167406