"Aslında zaten taraftarlık baştan ayağa bir tur aşk fikri uzerine kuruludur. Kimi mahallenin en afili abisinden, kimi dayısından, kimi topla buluştuğu an vurulduğu bir futbolcudan devralır takım aşkını. Ve biliyoruz ki; aşk, sen ne yaparsan yap akıl, fikir, mantık filan tanımaz. Taraftarın aşkı da hicbir bicimde akılla tanımlanamaz, sıraya sokulamaz, nesnellik beklenemez bir aşktır. 'Sozluk' dediğimiz şeyse 'taraftarlık' diye tanımladığımız şeyin tam tersidir: Tanımlar, sıraya koyar, nesnel bicimde acıklar. Tam da bu yuzden ben elinizdeki bu kitabı, alfabetik bir bicimde dizilmiş bilgiler sıralaması anlamında birsozluk olarak değil, 'Fenerbahceli İnonu Alpat’ın Fenerbahce Sozluğu' olarak tanımlıyorum. Bir Fenerbahceli’nin tanımladığı, aşkla yan yana getirdiği ve oznelliği on planda tuttuğu bir sozluk."
- Elif Congur -
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Fenerbahce Sozluğu Yazar: İnonu Alpat Yayınevi: Nota Bene Yayınları Hamur Tipi: 1. Hamur Ebat: 16 x 24 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786052601884