Futbol kulupleri hayat hikayeleri son yıllarda sosyal tarihciliğin ozel ilgi alanlarından biri haline geldi. Elinizdeki kitabın sunuş metninden aktaracak olursak ira bir futbolkulubunun hikayesi, fonda buyuk siyasi ve sosyal değişimlerin yer aldığı , sanatkarlara benzetebilecek egolarıyla ilginc şahsiyetlerin resmigecit yaptığı uzun bir maceradır.
Cumhuriyet'le yaşıt olan Genclerbiliği kulubunun hikayesi de, bir yanıyla, modern Turkiye tarihinin sosyal, kulturel değişimlerinin futbol sahnesindeki etkilerine ışık tutan bir hikaye. Yeni başkent Ankara'nın tahsilli zumresine dayanan, herhangi bir muessesden destek almadığı icin şehrin "yegane sivil futbol kulubu" olmakla ovunen bir camia... Futbolun adım adım ilerleyen endustrileşme surecinin bu camiayı sarsan ve değişime zorlayan sarsıntıları...
Sahada, iyi gunler ve kotu gunler: Bir yanda Turkiye futbol birincilikleri, Turkiye kupası şampiyonlukları, masal gibi bir Avrupa Yılı (2003/2004)-bir yanda sıradanlaşma ve kume duşmeler- ve geri donuşler... Turkiye futbol tarihinin en uzun sureli -ceyrek yuzyılı aşkın- kulup başkanı olan İlhan Cavcav... Turkiye'de futbolun kurumsallaşmasında onemli rol oynayan kulup buyukler: Orhan Şeref Apak, Hasan Polat, Halim Corbalı... ve kimisi meşhur, kimisi mahallesinin kahramanı" olan başka futbol efsaneleri...
Elliyi aşkın eski futbolcu ve yoneticiyle yapılan uzun goruşmelerle beslenen, biraz da "romanesk" anlatılmış bir tarihce.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Ankara Ruzgarı Genclerbirliği Tarihi Yazar: Tanıl Bora Yayınevi: Tarih Vakfı Yurt Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 15 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9789753333689