Sırrı Er, mesleğinde ona bu başarıyı getiren bilgileri ibr kitap hÂhime getirerek bizlerle yaplaşıyor, genc meslektaşlarının yararlanmasına sunuyor. Er?in bu kitabında genc spikerlerin, sunuculların kullanacağı bilgiler yer alıyor. Turkce?nin kitle iletişim araclarında kullanımıyla ilgili ayrıntılı bilgilerin verildiği eser, spiker ve sunucu olacak kişiler icin son derece onemli temel bilgilerdir. En sık yapılan yanışların, birbiriyle karıştırılan sozlerin ve deyimlerin liste hÂlinde ve dikkat cekici bir bicimde verilmesi, Sırrı Er?in kitabını adha da yararlı kılıyor. Prof. Dr. Şukru Halûk Akalın Turk Dil Kurumu Başkanı Sevgili Sırrı seninle gurur duyuyorum. 30 yılı aşkın meslek yaşamımda cok gucluklerle karşılaştım. TRT?ilk erkek spikerlerinden Zafer Cilasun oldukten sonra benim icin (Zafer?in yerini aldı) dediler. Ben de aynı şeyi sevgili Sırrı icin soyluyorum. Turkce?miz ancak bu konuda bilincli savaşcılarla duzelir. Halkın onune cıkan kişiler olarak nasıl askerde vatanımızı koruduysak, Turkce?mizi korumak da bizim icin yuce bir odevdir. Sevgili Sırrı, bir gun ben de yerimi sana bırakcağım, gozlerinden operim. Yolun acık olsun. Mesut Mertcan Redaktor Spiker Gunluk yaşamımızı şekillendiren ve nalaşılabilir olmamızı sağlayan turkcemizi, kolaycılığa yonlendiren iletişim dunyasını kendimize ornek almak, populer kulturun Turkcesini benimsemek yerine, duzgun ve guzel Turkce konuşmayı sanat haline getirenlerin ortaya koydukları eserleri asla goz ardı etmeden hayatımıza katmanın yollarını bulmalıyız. Kısaca Turkce?ye ihÂnet etmeyelim. İşte bu anlamda, elinizdeki kitaba emek harcayan yazara saygı duyuyorum. Turkce?i guzel konuşmanın gercekten bir sanat olduğunu, ?Konuşmak Sanattır? adlı birinci kitabından sonra ?Turkce?nin Adı Var!? adlı bu guzel eserinde de vurgulayan sevgili kardeşim Sırrı Er?e teşekkurlerimle. Sacit Onan Duşuncelerini, duygularını, derdini, hikÂyesini iyi ve guzel anlatmak isteyen herkesin dili guzel kullanmaya ihtiyacı var. Dili etkili ve guzel kullanmaya ihtiyacı var. Dili etkili ve guzel kullanmanın en kestirme yolu, onu kusursuz kullanan ustalrı dinlemek, onların kitaplarını okuyarak oğrenmektir. Elinizdeki kitap, size dili etkili ve kusurlu kullanma yollarını gosteriyor. Guzel Turkce?ye yazılmış eserleri okumak bir zevk. ?Turkce?nin Adı Var!?, hem oğretiyor hem de zevk veriyor. ?Konuşmak Sanattır?dan sonra boyle bir calış yapıtığı icin Sırrı Bey?i kutluyorum. Ali Erkan Kavaklı Eğitimci-Yazar
Baskı Yılı: 2009
Dili: Turkce
Yayınevi: Ağac Yayınları
Kitap Adı: Turkce'nin Adı Var Yazar: Sırrı Er Yayınevi: Ağac Yayınları İlk Baskı Yılı: 2009 Dil: Turkce Barkod: 9799759044038