Otobiyografi ile biyografinin ic ice gectiği calışmalara bir hayatın tıpkıbasımı diyebilir miyiz? Bu soru bende hep vardır. Gunce tutmanın, yaşanmışların sağlaması olarak ele alınması da nedense tartışılmaz. Yine de yazan icin bir yol haritası gorevi yaptığı kesin. Benim gibi, yaşadıklarını acıklama cimrisinin ozel notları yok bile denebilir. Belleğin beş duyuyu da icerdiği cok boyutlu taşıyıcılığına inanırım, oldum bittim. Ozne olmak, bende alabildiğine eksilerdedir.

2008 TUYAP'ın 1968: 40 Yıl Once 40 Yıl Sonra başlıklı etkinliğine fuar onur yazarı secilince urktuğum konu kapımı caldı. Hayatımla ilgili bir kitap yazılacaktı ve Faruk Şuyunla calışacaktık. Onunla uzun bir tanışma surecimiz de yoktu. İlk adımda koşullarımı, olmazsa olmazlarımı sıraladım. Beni yapmacıksız bir nezaketle dinledi ve boylece calışmaya başladık. Karşılıklı ictenlik ve guven bizi başarılı bir sonuca goturdu.

Furuzan Adlı Bir Oyku bittiğinde kitaba katkısı olan arkadaşlarla Farukun evsahipliğinde bir gece buluştuk. Hem mutlu, hem huzunluyduk. Aylar suren bu calışma, aramızda bir şenlik gibi yaşanmıştı. Bitmesi bu şenliğe konan bir noktaydı.

Faruk Şuyunun ilk kitabı, Dunya Gazetesindeki değerlendirmelerinin bir kolajı. Cevresine gosterdiği dikkat ve duyarlığa tanık biri olarak Beklemek ve Ummakın ilgiyle okunacağını duşunuyorum. İşte tam burada değerli şair Gulten Akının benzersiz dizelerini anımsamalı: "Ah kimselerin vakti yok, durup ince şeyleri anlamaya."

İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 152

Baskı Yılı: 2009

e-Kitap:

Sayfa Sayısı: 138

Baskı Yılı: 2009

Dili: Turkce
Yayınevi: Oğlak Yayıncılık
Kitap Adı: Beklemek ve Ummak Yazar: Faruk Şuyun Yayınevi: Oğlak Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2009 Dil: Turkce Barkod: 9789753296571