"Bulunduğumuz hucrede hatırlayabildiğim ne vardı? Goruyordum ki buradakiler cok ağır suclular değil. Cunku ya hic dayak yememişler ya da benim gibi şoyle, yuzden "acaba" diye ıslatılmışlardı. Cunku gunduz lavaboya gidip gelirken tecrit hucresinde uc yiğit gordum ki halleri perişan, bir metrekarelik bir demir şebeke, uc tarafı beton kafesler icinde inliyorlar. Bunlarla goruşmelere biraz musamaha da gosteriyorlardı. Acaba kim kimi tanıyor diye, herhalde iptidÂî bir gozetleme de yapıyorlardı. Tecritteki uc kişiyi de gayet yakından tanıyordum. Bunlar Muhtar Sezai, Şahin Bilgic, Kadir Akgollu'den başkaları değildi. Birkac gunden beri ac olduklarını, hicbir suclarının bulunmadığını, işkence ile yalan itirafta bulunmayacaklarını ve olum pahasına bu tavrı surdureceklerini soylediler. Gercekten bu insanlar cok şerefli bir mucadele vererek gunahsızların başını yakmadılar ve kendilerine fikren verdiğimiz emeğin altında kalmadılar. Allah onları iki dunyada da mesut ve bahtiyar etsin."
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 96
Baskı Yılı: 2013
Dili: Turkce
Yayınevi: Otuken Neşriyat
Kitap Adı: 12 Eylul İşkencesinde Ulkucu Bir Gazetecinin Dramı Yazar: Ali Bademci Yayınevi: Otuken Neşriyat İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9786051550138